Berätta om din bok!
”Från daggmask till anakonda”
Det är en anatomisk och fysiologisk träningsbok, som ger män möjligheten att träna deras bäckenbottensmuskler, och även få dessa muskler att fungera tillsammans med kroppens övriga muskler.
Innehållet är levererat med ett leende, då det är viktigt för oss män att vara så konkreta som möjligt, samtidigt som vi kan skoja om det.
Det är ett stort tabu, eftersom det är symbolen på vår status och kön det handlar om. Därför talar män om detta på sådant sätt – vi är blyga och därför överdriver vi ofta storleken, när vi pratar om vårt könsorgan.
När vi väl har fått lov att prata om sex, då är det faktiskt väldigt bra att prata om nödvändigheten att kunna styra båda urin och avföring!

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?
Då jag började på utbildningen till rörelsepedagog, sa Helle Gotved, grundaren av www.gotvedskolan.dk att ”Från daggmask till anakonda” var ett måste som tillföll mig. Idag är jag administrativ direktör på Gotvedskolen.
Helle Gotved skrev ”Bäkkenbundens opträning” år 1979 och är den första facklitteratur i ämnet som är riktat till kvinnor.
Efter min examen 1989 hade jag undervisat män och kvinnor i bäckenbottenträning, men hade aldrig haft en kurs för enbart män. Jag prövade 3 år i sträck – men icke sa Nicke – inte en enda man anmälde sig.
Året 2004 kom den första naturvetenskapliga studien som påvisade ett sammanhang mellan bäckenbottenträning och erektion. Grace Dorey hade via sin träning gett 75 % av männen förmågan till att ha erektion/stånd tillbaka, vilket på den tiden var bättre resultat än Viagra!
När jag först började skriva kom boken nästan av sig själv. Det var som att öppna en kran – det strömmade ut ur mina fingrar. Processen var i full gång och efter 14 dagar var det mesta av materialet klart. De följande månaderna använde jag för att kontrollera källor, rätta, skriva om och organisera boken.
Ända från början var min önskan att konstnären Jesper Deleuran skulle illustrera min bok. Han och hans bror har gett ut flera danska kulturellt erkända teckenserier och illustrerat mycket av skol-litteraturen som jag växt upp med. Jespers mänskliga, humoristiska streck kompletterar mina ord på ett bra sätt.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?
Denna bok fattades.
Jag kunde inte stå ut med att så många män gick runt och åt piller för att de blivit övertalade att tro att det var något fel på dem. Det enda som är fel är att de slutat röra sig aktivt. Om man inte betjänar andra redskap än tangentbord, bestick att äta med, ratt att köra med och tv-med fjärrkontroll, får bäckenbottens muskler inga signaler till att göra något.
När männen kan uppleva att få stånd igen efter 5 min. bäckenbottenträning i en månads tid, så kan det mycket väl hända att de får lust till träning så att hela kroppen får ”stånd” J

 Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?
Med glädje, vantro och lättnad.
Glädje hos kollegor, sjukgymnaster, kontinentsjuksköterskor, gynekologer och urologer för att den äntligen kom – den första boken om bäckenbottenträning för män.
Vantro hos de ovetande - för att ”är det nu verkligen nödvändigt?”
En lättnad hos män, för att det äntligen kom en enkel och lättförståelig bok, utan religiösa, spirituella och estetiska baktankar. Det handlar om att spänna och slappna av och när du gör det riktigt, vid rätt tillfälle – så fungerar det.
Den första som köpte ett exemplar av boken var Helle Gotved. Hon var 93 år då boken blev utgiven och hon köpte den till sin svärson som fyllde 70 år. ”Det måste vara den ultimata presenten från svärmor” sa hon.

Skriver du på något nytt nu?
Det fattas en uppdaterad grundbok i Gotvedgymnastiken, så den jobbar jag lite med, men det är inte så lätt då materialet och innehållet är mycket större.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?
Man ska skriva en bok om man tycker den fattas och för att andra skulle få stor glädje av den.

Varför ska man läsa din bok?
För att den är den enklaste, tydligaste fackbok på marknaden och där ges en beskrivning av mannens bäckenbotten – muskler och funktion. Mannen får här ett ”körkort” till denna viktiga kroppsdel, och partnern lär sig något bra om sin man.

Vad gör du när du inte skriver?
Jag är administrativ direktör för fonden/stiftelsen Gotvedskolan och undervisar i Gotvedgymnastik på 6 motionsgrupper, samt på Gotvedskolans 2-åriga utbildning till rörelsepedagog.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?
Alla som har en daggmask – eller som känner en som har en.

Boken vänder sig i första hand till allmänheten. Inga förkunskaper om människokroppen eller dess funktion menar jag ska behövas. Läsare med sjukvårdskunskaper, anställda i sjukvården har också nytta av boken. Det kan mycket väl passa som en typ av handbok vid vård av patienter.

Köp boken här!