Berätta om din bok!

Det är den första boken av 9 i en helt ny och galen barnboksserie som heter FYRBENT POETER. Det handlar om Svenska språkets alla olika djur som bor i svenska språkets natur. Dvs katter och hundar men även solkatter, lathundar och gottegrisar etc.

De är uppdelade i både sagoböcker och läroböcker. Första boken ”Mask i rader” är en sagobok.

 

Hur kom boken till?

Jag har aldrig läst en bok i hela mitt liv och jag har läs- och skrivsvårigheter men jag har alltid drömt om att bli författare. Så med en dåres naivitet bestämde jag mig därför för att hylla det svenska språket på mitt sätt. Jag menar, jag har läs- och skrivsvårigheter, inte hittepå- och fantasisvårigheter.

 

Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Det var EN klar och tydlig  idé från första början, vilket det fortfarande är men själva konceptet har genomgått stora förändringar genom åren. Vilket bara lett till positiv utveckling. Det har tagit lite mer än 9 år, så 9 böcker 9 år.

Syftet/idéen är enkel: Med svenska språket i fokus skapar Fyrbenta Poeter tok-roliga texter och illustrationer för barn i alla åldrar. det ska vara roligare och knasigare att läsa, lyssna och till och med kanske lära sig något nytt om det svenska språket. Fast på ett annorlunda sätt så klart.

 

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Mina vänner inspirerar mig men även jag själv. Låter inte så ödmjukt kanske men mina språkliga ”svagheter” verkar ge mig möjligheten att se saker från ett annat perspektiv. Mitt annorlunda tankesätt funkar dock inte så bra på andra områden i vårt samhälle men i fantasins värld är det däremot guld värt.

 

Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?

Med glädje, de har inget val, antingen är de med mig eller emot mig;) Skämt åsido, mina vänner och familj har alltid fått stå ut med mina galna ideér. Fyrbenta Poeter är den enda idén alla gillat hittills och det är jag oerhört stolt över. Det är också tack vare min stöttande omgivning jag fortsatt skriva.

 

Skriver du på något nytt nu?

Det är ju 9 böcker som först ska publiceras och översättningar till andra språk (den engelska är redan klar)  men japp jag skriver på ytterligare material men det  är oerhört hemligt så klart. Men det är i Fyrbenta Poeters regi;)

 

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Bara skriv, bry dig inte om nått annat, bara skriv så mycket du kan. Lär känna dig själv som författare och hur du gillar att skriva. DU!

Reglerna kan du lära dig sen för jag kan lova dig att det kommer finnas folk som kommer påpeka ”reglerna” du ska följa och ”felen” du gör, var så säker! Så skriv, bara skriv!

 

Varför ska man läsa din bok? För att alla älskar rim och galna ordvitsar, det är godis för hjärnan och en ofarlig drog för fantasin! Så droga ner din fantasi rejält med Fyrbenta Poeter, du  kommer älska det!

 

Vad gör du när du inte skriver?

Fotar och producerar inom nöjesbranschen.

 

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Alla så klart, jag vill ju nå ut med mitt budskap och böcker till så många som möjligt.

Böckerna är dock skrivna för 4-10 år men som sagt skrivna för både lyssnaren OCH läsaren, dvs de vuxna.  Jag har därför skrivit böckerna så att det finns mer än en betydelse i en till synes endimensionell text. Vi vill på så sätt få både läsare och lyssnare att upptäcka nya möjligheter och inspireras att skapa sin egen väg.