Min bok handlar alltså om hur det har varit att leva som alkoholist. I den ingår flera hemska skildringar från verkligheten. Jag berättar också om vad det är som har gjort att jag till slut har kommit en bra bit på väg ifrån alkoholens grepp. Jag ger en del tips och råd till andra som har dessa problem, och vad man kan göra för att det ska bli bättre. Jag har försökt att skriva denna bok tidigare i livet, men har inte haft orken och framförallt modet att vara så öppen och ärlig som jag tror att man måste vara för att en sådan här bok ska nå fram till läsarna.

I november månad satte jag mig i fåtöljen hemma med penna och ett block. Jag tänkte efter lite hur mitt liv har varit och det bara forsade fram tankar ur mitt huvud. Det var bara att skriva ner det som dök upp i huvudet. Grunden var genomtänkt men i stort sett allt innehåll växte fram under skrivarprocessen. Jag har tidigare arbetat som journalist och tycker om att skriva. Jag tycker framförallt om att skriva om saker som jag är intresserad av och om saker som jag kan en del om. Jag har nog lite lättare att uttrycka mig i skrift än att t ex prata.

I det här fallet har jag inspirerats av att kunna hjälpa någon annan person som har alkoholproblem. Det skulle glädja mig oerhört om bara en endaste person skulle inspireras av min resa, och själv ta till sig det jag berättar och hitta till ett annat liv utan några som helst droger. Just nu skriver jag inte på något nytt, men man vet aldrig vad som händer i framtiden. Jag skulle kunna tipsa andra som funderar på att skriva en bok. Låt det bara komma och skriv ner det som dyker upp i huvudet. Jag tror det finns en berättelse inom oss alla.

Min bok ska man läsa för att den berättar en sann historia om hur en 52-årig man har brottats med stora alkoholproblem i cirka 20 års tid. Den skildrar ingående hemska upplevelser som en alkoholist får genomlida. Detta kan vara intressant för alla att ta del av, inte bara alkoholister.

När jag inte skriver så studerar jag till undersköterska på distans, och så jobbar jag lite på en industri i Hultsfred. Jag har två pojkar. Mina fritidssysslor är bordtennis och jogging. Travspel är också ett stort intresse.