Berätta om din bok!

Det här är en samling kåserier. Några handlar om saker jag är med om och som jag reflekterar över utifrån min funktionsnedsättning. Några handlar om mitt arbete som musikterapeut och några handlar om mitt arbete med ett projekt i Bolivia. Boken är rolig, samhällskritisk, rasande och sorglig på samma gång. Den är illustrerad av Emil Erdtman och Finn Hellman är bokens redaktör.

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Jag hade egentligen inte tänkt skriva en bok. Det började med att jag bloggade. Jag fick många positiva reaktioner på texterna och det var då som jag började fundera på att sammanställa några av dem till en bok.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Om jag ska vara ärlig så drivs jag till största delen av vrede. Ett visst mått av hämndbegär finns också med.

Jag vill att människor ska se och förstå orättvisor. Jag vill att de ska se att de är en del av dem och alltså kan medverka till att de försvinner. Jag vill hämnas på människor och företeelser som på olika sätt har hindrat eller försökt hindra mig i mitt liv. Jag vill få tala till punkt och beskriva världen utifrån mitt perspektiv.

Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?

Många har länge tyckt att jag skulle skriva mer än vad jag har gjort tidigare, så jag fick enbart positiva reaktioner på mitt skrivande. När boken väl var klar förvånades jag mycket över att många enbart såg den humoristiska delen av den och inte alls dess allvar. Något annat som har förvånat mig är att intresset har varit så stort för min bok.

Skriver du på något nytt nu?

Jag skriver hela tiden, det måste jag göra, men om det blir någon mer bok vet jag inte än.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Jag tror att det är bra att fundera över varför man vill berätta något för andra. Det kan hjälpa en att fokusera när arbetet går trögt. Det kan också vara bra att försöka förbereda sig på att det inte är helt enkelt att ta emot människors reaktioner på det man har skrivit. Ett tips är att ha en riktigt god vän och bundsförvant med sig i sitt projekt.

Varför ska man läsa din bok?

Man ska läsa min bok för att bli omtumlad och få nya insikter. Man ska läsa den för att lära sig saker om sig själv och om andra och man ska läsa den för att få sig ett gott skratt.. som ibland kanske fastnar i halsen.

 Vad gör du när du inte skriver?

Jag jobbar som musikterapeut, föreläsare och trubadur. På min fritid gillar jag att vara ute i skogen, att läsa och att resa. Det blir en hel del politiskt arbete också.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Jag vill så klart att så många som möjligt ska läsa den. Det vore fantastiskt om de jag vill hämnas på läser den och blir påverkade av det de läser.

Köp boken här!