Berätta om din bok!

Gröna Boken är en liten bok full med reflektionstexter som passar utmärkt i varje sammanhang där människor träffas på morgonen att få en bra start på dagen. Idéerna till de olika texterna kommer från deltagare på Hlins hus och Brokks hus öppenvård i Örebro.

Hur kom boken till?

När man är människor som tillbringar hela dagarna tillsammans så surras det och funderas det en hel del, och inte minst när det handlar om människor som jobbar på att hitta en ny riktning i livet, så någonstans i den processen föddes idén.

Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

När vi väl kläckt idén så handlade det ju om att börja samla på korta visdomar och tänkvärdheter (366 stycken!) så vi hade en ganska klar bild av vad det var vi ville göra redan från början.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Orden kan vara både bra och dåliga för oss människor. En text i vår bok lyder: ”Ibland behöver man byta samtalsämne för orden är rälsen som våra liv löper efter.” Och så är det, tycker jag också. Om man säger och, för all del, skriver positiva ord så tror jag att det för med sig mer positiva beteenden. Så jag tror att det som inspirerar mig är ordens inneboende kraft och att få vara med och använda dem på ett upplyftande sätt.

Skriver du på något nytt nu?

Ja, det finns alltid nya idéer i omlopp. Just nu handlar det mycket om en bro, om man får vara lite hemlighetsfull.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Skriv korta grejor och lägg på hög. Sätt dig sen och läs så kanske du upptäcker att en bok har börjat växa fram.

Varför ska man läsa din bok?

Den är fylld med energi!

Vad gör du när du inte skriver?

Jobbar med och tillsammans med människor! Det är de som är min största inspiration.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Kanske människor som just kommit till en punkt i livet där man börjat vrida och vända på saker och ting för att hitta en ny riktning.