Berätta om din bok!

Hedvigs Morgonstund består av 52 hälsosamma frukostrecept, och dessutom 5 raw bonusrecept som jag inte kunde låta bli att dela med mig av i min första kokbok. Alla recept är vegetariska, glutenfria och fria från tillsatt socker.

Ytterligare en röd tråd bland recepten i Hedvigs Morgonstund är att de är enkla att göra. Inga krångliga ingredienser eller redskap behövs. Och om det är någon ingrediens som du kanske inte hört talas om tidigare så står det tydligt beskrivit vad det är för något.

Hur kom boken till?

Sedan 2013 har jag drivit ett matinstagramkonto och matblogg vid namn Eatnlive. Jag har länge haft intresse för hälsosam mat och att experimentera i köket. Våren 2017, då jag studerade min sista termin på Lunds Universitet startade jag eget företag och öppnade upp ett pop up hälsocafé i Saluhallen i Lund. Sen dess och egentligen långt innan har jag haft en dröm att ge ut min egna kokbok och i januari när alla nyårslöften skapades bestämde jag mig för att i år är året!

Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Både och – eftersom frukost är min absoluta favoritmåltid var valet av tema för mig enkelt. Men under processen växte fler röda trådar fram och jag skapade tydliga kapitel och kom självklart på nya idéer och nya recept under tiden då jag provbakade.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Jag inspireras av andra matinstagramkonton och mattidningar, att själv skapa recept som kan grundas från ett annat men där jag lägger min egen nisch, eller där jag helt själv bara experimenterar tills det blir något bra. Och det är även detta som därefter får mig att vilja skriva och dela med mig av mina lyckade recept för att inspirera andra.

Skriver du på något nytt nu?

Inte än men jag har redan lite idéer inför nästa bok i serien..stay tuned.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Om du vill skriva en bok – bara gör det. Det krävs planering, tid och en kreativ hjärna. Men det är egentligen det…och lite mer såklart. Tänk på att det inte är något man gör på en vecka eller två utan en skrivprocess är en längre process som kräver tid, eftertanke, inspiration, kreativitet, korrigering och så vidare.

Varför ska man läsa din bok?

Vill man ha det lätt att starta dagen rätt så är Hedvigs Morgonstund en bok för dig! Boken ger dig 52 hälsosamma frukostrecept som är enkla att göra och ger dig en skön start på dagen.

Vad gör du när du inte skriver?

Jag jobbar heltid med digital marknadsföring på ett stort svenskgrundat företag.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Recepten är skapade så att vare sig om du är nybörjare med hälsosam mat eller rutinerad i hälsodjungeln så ska du kunna laga mina recept. Jag vill att alla som vill starta dagen på ett varierat och hälsosamt sätt ska läsa min bok och såklart testa mina recept för att starta dagen med hälsosam energi.