Berätta om din bok!

Boken handlar om personer som ställs inför svårigheter både med livet och vädret och hur möten uppstår som i en annan väderlek kanske aldrig hade blivit av. Dessa möten blir livsavgörande för några och för vissa får det förödande konsekvenser.

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Svårt och säga exakt hur den här boken kom till eftersom jag funderar på flera berättelser samtidigt men den är i alla fall resultatet av en idé som jag hade för fyra år sedan då jag började skissa på en historia om just möten mellan människor i samband med ett stökigt väder. Det har alltså tagit fyra år att sen skriva boken.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Jag vill skriva för att jag älskar att berätta och själv leva mig in i hur andra människor skulle göra i olika situationer. Sen gillar jag att läsa själv också. Inspiration får jag lite överallt, på spårvagnen när man hör någon prata upprört i en mobil eller ifrån samtal och händelser man blir åskådare till. Sånt kan man spinna vidare på.

Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?

Många i min omgivning är nyfikna. Vad skriver jag för något? Vad handlar det om? Några har berättat att de skriver själva vilket jag blir jätteglad över att höra. Då blir jag nyfiken och vill veta mer om hur de gör.

Skriver du på något nytt nu?

Jag har några skrivprojekt i mindre omfattning på gång men jag funderar mycket nu över nästa längre historia.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Samma tips som jag själv försöker ta till mig. Läs andras texter, skriv när det går, fem minuter är okej, det behöver inte ens bli bra. Gillar man att skriva måste man tillåta sig att skriva sånt som man senare inte vill ha. Ibland kan det ändå finnas ett litet korn i en text som går att bygga vidare på. För mig har det funkat bra att gå en skrivarkurs på distans och någon föreläsning ibland som handlar om att skriva.

Varför ska man läsa din bok?

Man kan läsa min bok för att den handlar om hur viktigt det är när människor möts och vågar ta steget att hjälpa varandra.

Vad gör du när du inte skriver?

Vi har tre barn att ta hand om när jag inte skriver. Dessutom arbetar jag som tandsköterska.

Köp boken här!