Berätta om din bok!
 Jag har kallat Hild för en samhällskritisk spänningsroman. Jag har i min tjänst som polis haft förmånen att få jobba lite runt om i världen både i längre och kortare tidsperioder och för sex år sen, under 2012, tjänstgjorde jag i Ukraina för EU:s räkning. Beroende på den omfattande korruptionen är tilltron till det politiska systemet och de rättsvårdande myndigheterna rätt låg i Ukraina. Men det har hänt en hel del även här i vår lugna vrå Sverige på de här åren sen jag var i Ukraina. Karl XV hade som valspråk ”land ska med lag byggas”. Vad han hade för värderingar med det på 1800-talet vet jag inte, kanske var det att med lag trycka ner vanligt folk som sticker upp, det vet jag inte, men meningen i sig är ändå rätt talande, ett förtroende för rättsvårdande myndigheter är en av grundbultarna i ett fungerande samhälle. Det som hänt är att vi fått en grov brottslighet som eskalerar på ett otäckt sätt. Mord har blivit vardagsmat, stadsdelar som i princip blivit laglösa och där blåljus personal har väldigt svårt att nå fram. Kriminella organisationer som tar mer och mer mark, kulturer som inte vill ta del av vårt rättssystem utan löser saker och ting på eget sätt. Kriminella ligor som nu när gränserna är avskaffade rör sig obehindrat över Europa, ett par dagar i Sverige, sen Danmark, sen Tyskland osv. Jag vill inte på något sätt vara en domedagsprofet men jag tror också att det är oerhört farligt att göra som strutsen gör när han blir rädd, sticka huvudet i sanden tills det blåser över. Boken Hild handlar om vad som händer när rättsvårdande myndigheter misslyckas och människor känner en oro och skräck för en våldsverkare.
Hur kom boken till?
 Jag har skrivit på boken en längre tid men för knappt två år sen blev jag delpensionär och fick den tid det tar att skriva en bok.
Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?
 Det var färdig idé från början men sen har mycket ändrats under resans gång.
Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?
Jag har alltid tyckt om att skriva och har även gjort en del mindre skrifter som jag delat med familj och vänner. Det som inspirerar mig är bra böcker av andra författare.
Skriver du på något nytt nu?
 Jag har en idé till uppföljning av Hild men först vill jag se vad det blir för reaktion på min första bok.
Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?
 För min egen del var nog det viktigaste tid och ro. Mycket av min bok har jag skrivit i ensamhet i vår sommarstuga på Norra Finnö.
Varför ska man läsa din bok?
 Även om det inte är en deckare tror jag att vissa avsnitt kan vara spännande. Jag har även bakat in en del historier i händelseförloppet som jag tror både kan roa och förarga. Jag har själv varit polis i över 41 år och tror att jag kan beskriva jargonger och annat som det är svårt att göra för den som inte har den erfarenheten.
Vad gör du när du inte skriver?
 Förutom att arbeta tillbringar jag mycket tid i vår sommarstuga i St. Anna skärgård. Jag tar gärna båten ut på havet och njuter av stillheten. Ett annat intresse är golf och att se på sport och idrott i övrigt.
Vilka vill du helst ska läsa din bok?
 Jag vänder mig inte till någon speciell målgrupp utan vill att så många som möjligt läser den.