Berätta om din bok!
Det är en barnbok för åldersgruppen 6-9 år. Den gamle mannen bor långt, långt inne i skogen. Där bor han med sin brors barnbarn Karin och Per. På gården bor många djur bland annat ett vildsint lejon. Märkliga saker händer hela tiden på gården. Vad har hänt med barnens föräldrar och hittar de diamanterna i sjön?

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?
Boken är den berättelse som jag hittade på för länge sedan när mina äldsta barn skulle gå och lägga sig.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?
Att skriva är det roligaste man kan göra. Fantasin bara sköljer över en.
Historien om den gamle mannen är min första barnbok. Jag har tidigare skrivit spänningsromanen Vilse i välfärden som beskriver de sociala utmaningar som finns i dagens samhälle.

Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?
Stödet har varit stort från min omgivning. Utan det hade inte böckerna blivit av.
Speciellt roligt är att kunna tillägna boken mitt barnbarn Alfred!

Skriver du på något nytt nu?
Tanken är att jag ska skriva två ytterligare spänningsromaner. De blir en fortsättning på min första bok och samma karaktärer blir också med i den. Det finns så mycket att berätta om de utmaningar som existerar i dagens samhälle. Jag har valt att skriva om dem utifrån kriminalromanens form.
Kanske kan jag ge ut den andra delen till julen 2015.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?
Skriv… bara skriv ur dig din historia. Redigeringen kan du göra sedan.

Varför ska man läsa din bok?
Barnboken är spännande samtidigt som det finns en värme mellan familjemedlemmarna. Möjligen ser de på tillvaron på ett ovanligt sätt än det vanliga.

Vad gör du när du inte skriver?
Jag arbetar på Sveriges Kommuner och Landsting med samhällsfrågor. Vår uppgift är att företräda kommuner och landsting i olika sammanhang. Det är ett mycket stimulerande arbete som ger en inblick i många av dagens aktuella samhällsfrågor.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?
Den som har ett barnasinne och kan se fantasin omkring sig och le åt den.

Köp boken här!