När och fjärranBerätta om din bok och hur den kom till.

Gärna det, men först några ord om mig själv.

Jag är pensionerad teleingenjör som de sista 20 yrkesåren bland annat arbetade med internationella uppdrag, företrädesvis i fjärran utvecklingsländer. Jag ingick då i olika internationella team, antingen som projektledare och/eller expert men även som utbildare. En av mina hobbies är att skriva kåserier/berättelser och man har tidigare kunnat läsa mig under signaturen Lenn i ett tjugotal dagstidningar från Ystads Allehanda i söder till VästerbottensKuriren i norr.

Skrivandet är för mig en rolig hobby. Därför bestämde jag mig för att sammanställa boken I NÄR och FJÄRRAN som är en samling tidlösa kåserier och berättelser. Flera av de senare speglar intryck och erfarenheter som jag fått genom många arbetsvistelser i framför allt Afrika, Fjärran Östern och Sydamerika. Boken är skriven på ett lättläst och förhoppningsvis underhållande sätt och med mycket humor.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Jag tror att jag har något att berätta. Som kåsör vill jag roa mina läsare och som berättare vill jag försöka få läsaren att verkligen uppleva det jag skriver om.

Hur reagerar din omgivning på ditt författarskap?

Jag har ofta fått kommentaren: "Det här har vi länge väntat på."

Skriver du på något nytt nu?

Jag är mestadels på skrivande fot.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Läs mycket, skriv mera och mest av allt - tro på ditt projekt.

Varför ska man läsa din bok?

Kanske som en humorfylld men också berikande omväxling till alla böcker om desillusionerade, samhällskritiska mordutredare med relationsproblem och liknöjda patologer med sina lik i sjö och buskar.

Vilka vill du helst ska läsa/köpa din bok?

Alla som gillar en stillsam och underfundig humor med ett vårdat språk men även vill ta del av mina upplevelser och intryck från fjärran länder. Eller som helt enkelt söker en bra present - chokladasken i all ära!

Vad gör du när du inte skriver?

Söker bland annat inspiration genom att se mig omkring i vardagslivet men reser också gärna. Segelflög under en längre tid men har nu landat för gott och för ett lugnt och stillsamt liv tillsammans med min i några kåserier och berättelser omnämnda Hustru. Vi har barn och barnbarn och har förra år firat guldbröllop. Är radioamatör med anropssignalen SM7LV.

 Köp boken här!