Berätta om din bok!

Min bok är en berättelse om vikten av att våga släppa in en annan människa, och att ensam inte alltid är stark. Både Anna och Jonathan bär på stora känslomässiga sår. Anna blev föräldralös som liten och har växt upp hos sin kärleksfulla farmor, samtidigt som hon alltid har undrat varför hennes mamma lämnade henne. Jonathan lever med skuldkänslor efter en olycka fyra år tidigare, och på grund av det stänger han av sina känslor och låter ingen komma nära. Men kanske är ett steg på vägen till att må bättre, att tvinga sig att öppna upp? Kanske är det den du försöker hålla på en armlängds avstånd som kan hjälpa dig?

Hur kom boken till?

Först var det en bok som blev skriven på under flera år utan att bli klar. Sen var det som om något släppte och i princip hela boken skrevs om. Karaktärerna föll på plats och vips stod jag där med en färdig roman.

Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Den växte fram, och förmodligen behövde även jag mogna som författare för att kunna skriva den.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Människor och relationer! Jag tycker det är väldigt intressant hur vi samspelar med varandra och varför vi människor beter oss som vi gör. Vad som format oss under uppväxten och vad som gör att vi är de vi är nu. Jag uppmärksammar helt enkelt mycket i min närhet och inspireras av personer jag kommer i kontakt med.

Skriver du på något nytt nu?

Ja! Jag skriver på en uppföljare, där läsaren istället kommer att få följa livet och kärlekshistorien för en annan i kompisgänget som Jonathan och Anna ingår i.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Sluta tänk på vad alla andra kommer tycka om olika saker. Det var inte förrän jag slutade fundera/oroa mig över det, som boken porlade ur huvudet och fick bli till.

Varför ska man läsa din bok?

För att den förhoppningsvis ger dig en mysig stund och kanske några intressanta insikter om, eller perspektiv på, dagens dejtingvärld.
Vad gör du när du inte skriver?
Jag är en otroligt kreativ person som gör allt från att måla tavlor till att fixa till någon möbel. Sen umgås jag med människor som får mig att må bra.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Alla som tycker den verkar intressant och som är sugna på att läsa en humoristisk feelgood-bok med mycket kärlek, som lämnar en mysig känsla efter sig. Jag tror att alla som är eller någon gång har varit ute i dejtingvärlden kan känna igen sig i delar av boken.