Berätta om din bok!

Min bok är dels en beskrivning av en kvinnas resa som flyktingbarn från Finland under andra världskriget, men även en berättelse om hur bra det kan gå även om det är svårt i början. Den berättar om en yrkeskarriär som leder fram till expertkunskap.

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Boken växte fram efter att ha följt huvudpersonens liv under många år och sett hur viktig en person är för att andra ska växa. Idén var färdig men innehållet blev mer än jag förväntat mig.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Jag älskar skrivandet som fritidssysselsättning och har ända sedan jag skrev min doktorsavhandling längtat efter att skriva på mitt eget sätt. Jag inspireras av dessa duktiga yrkespersoner som finns runt oss och deras livsöden.

Skriver du på något nytt nu?

Jag skriver nu om en ung man som gjort världskarriär inom frisöryrket och inom den pedagogiska världen. Den heter Händernas Språk.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Mitt tips är att sätta sig ner och börja så rinner orden till om man har ett intressant ämne.

Varför ska man läsa just din bok?

Man ska läsa min bok dels som nutidshistoria, men även för att inspireras till att träna och jobba mycket för att bli duktig. Det går även om det finns hinder.

Vad gör du när du inte skriver?

När jag inte skriver så försöker jag vara i Spanien så mycket som möjligt och njuta av livet.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Jag önskar att unga människor läser min bok för att förstå hur det var att växa upp under kriget och efter, jag önskar att frisörer ska läsa för att förstå yrkets utveckling och jag vill att lärare ska läsa min bok om Anneli Palmgren för att förstå vad som behövs inom yrkesutbildningen.

Köp boken här!