Berätta om din bok!

Min bok är en diktsamling som är lika varierande som livet självt. Den är indelad i olika teman; Människor och möten, Sorg,ensamhet och saknad, Glädje, hopp och allt det fina i livet, Kärlek och vänskap och till sist; framtiden och vår jord.

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Boken kom till genom att jag en dag ville samla ihop mina dikter. Jag hade de utspridda lite överallt, i skrivböcker, på papperslappar och dokument i datorn. Sedan när jag höll på med att samla ihop dikterna och bearbeta dom så hittade jag vulkan och bestämde mig för att satsa på att ge ut den som riktig bok och nu har jag gjort det!

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Allt inspirerar mig, skrivandet hjälper mig igenom svåra händelser. Som när min pappa dog. När svåra saker händer så får jag mer inspiration till att skriva eftersom jag då vill skriva av mig. Men jag inspireras också av människor jag ser på gatan och även människor jag känner.

Hur reagerade din omgivning när du plötsligt var publicerad författare?

De blev kanske lite chockade, eller snarare överraskade fast på ett positivt sätt. De flesta vill läsa boken och tycker att det är jätteroligt.

Skriver du på något nytt nu?

Ja jag skriver på en riktig roman nu. Om att vara ung anhörig till någon med Alzheimers och om att klara sig ur sorgen efter sin egen pappas bortgång. Lite som en biografi nästan. Sen fortsätter jag såklart att skriva dikter och har flera noveller på gång.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Ett tips som är väldigt viktigt är att avsätta tid för skrivandet och att man sätter upp mål och delmål för när saker ska vara klara. Annars blir man aldrig färdig och då tröttnar man lätt. Att jobba efter en deadline man satt själv kan faktiskt vara en drivkraft i processen.

Varför ska man läsa din bok?

Att läsa min bok tror jag kan ge både skratt och tårar. Man kanske känner igen sig och då vet att det finns någon som gått igenom samma sak. Boken handlar en del om livet och döden, om allvarliga saker men lättas upp av glada ting och dikter om livets underbarheter. Genom att köpa boken bidrar man även med 10 kronor till Alzheimerfonden. På så sätt hjälper man då till att stödja forskningen som i framtiden kanske kommer kunna hitta ett botemedel för Alzheimers sjukdom.

Vad gör du när du inte skriver?

Jag går i skolan, medieprogrammet. På fritiden fotograferar jag mycket och så gillar jag att måla. Annars så umgås jag med vänner och med min pojkvän.

 

 

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Alla! För det finns något för alla i boken. Men kanske främst dom som är/ha varit anhörig till någon med Alzheimers, de kan nog känna igen sig väldigt mycket och kanske få känna stöd i att det finns någon som vet hur det känns när de läser min bok.