Boktitel: Så lyckas du med din hyrstol
 
 
Berätta om din bok!
 
Att skapa ditt drömföretag kräver tydlighet och fokus med ett agerande av precision. Det betyder att dina tankar och visioner om din hyrstol måste vara tydlig i varje detalj vilket leder till den enskilt mest kritiska faktorn: fokus. Föreställ dig att du är ute och det är en fantastiskt solig och fin dag, och du håller i din ena hand ett förstoringsglas och i din andra hand ett torrt ekblad. Håll förstoringsglaset i en viss vinkel så att solens strålar fokuseras på lövet, vad händer? Lövet tar fyr och börjar brinna. Det är kraften bakom fokusering. Ta samma energi och fokusera den ännu mer och du har fått en laser som effektivt skär igenom 
exempelvis stål. Det är den kraften du har till hands när du lär dig att fokusera på dina idéer och intentioner. Detta är den avgörande betydelsen av tydlighet. Spritt solljus skulle bara värma upp lövet något men med 
samma solljus fokuserat genom ett glas får det att brinna. Den här boken är din tankes förstoringsglas som hjälper dig att samla den kraft och kunskap som behövs för att lyckas med din hyrstol!
 
 
Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?
 
Det utbildas för många frisörer idag. Varje år påbörjas frisörutbildningar av cirka 2000 nya elever och det kan nog vem som helst räkna ut att det finns det inte behov av. Så många av dem möter arbetslöshet eller ”tvingas” hyra in sig på en salong.
Att hyra stol som frisör är att vara entreprenör. Och det utbildas frisörerna ej till i skolan. Detta riskerar att leda till oseriösitet eller att de blir ”panka”.
Vi besitter en lång erfarenhet av branschen och som egna företagare / entreprenörer. Vi jobbar dessutom som coacher med att hjälpa människor att utvecklas och nå sina mål.
Vi har skrivit boken ”Så lyckas du med din hyrstol!” för att kunna hjälpa så många som möjligt med att långsiktigt kunna tro på sitt yrkesval som dom älskar och är hungriga att utöva till fullo. Boken fungerar också för den som redan idag bedriver egen verksamhet men vill utvecklas och nå bättre resultat. 
Idén till boken var i stort sätt färdig skriven i våra huvuden. Den stora utmaningen var att få ihop våra skilda kunskaper och få det till att bli ett budskap.
 
 
Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?
 
En bok är alltid en bok. Och att få sprida sin kunskap via det skrivna ordet i form utav en bok känns som det ultimata. Detta trots alla moderna sätt att idag sprida kunskap med. Dessutom är det en ganska nyttig process för en själv att få det man kan nerskrivet så att andra kan förstå det.
 
 
Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?
 
Mestadels positivt. Vissa med en nyfikenhet och några blir inspirerade och säger varför de inte kom på den idén själva.

 

 
Skriver du på något nytt nu?
 
Ja det här är vår 4:e bok. Men den första som vi skriver tillsammans. Vi tänker skapa en bokserie med Så lyckas du... böcker. Där jag Magnus har påbörjat en bok om att få det jobb man önskar som ett led i den jobbcoaching jag utför. Den kommer att heta Så lyckas du få jobbet! Jag Agnetha har en stor utmaning i att skriva färdigt min bok som kommer att heta Beautycoachen. En bok som jag tänker skriv mer i romanform med personliga berättelser ihop med kunskap från min proffesion som frisör och stylist när det gäller att ta fram den inre skönheten och förstärka den tillsammans med vårt yttre.
 
 
Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?
 
Att inte hindras av att inte känna sig som författare, det blir du så fort du börjat skriva. Samt att inte hindras av alla tankar om hur svårt det är att få sin bok utgiven. Det är det inte längre tack vare bland annat Vulkan.

 

 
Varför ska man läsa din bok?
 
Framför allt för att ta del av den kunskap vi besitter som en hjälp i att stärkas till att förverkliga de idéer och drömmar man har om att få syssla med det man älskar att göra och dessutom kunna tjäna pengar på det. Men även om man inte är frisör eller hyr stol så finns det mycket i boken som kan inspirera och hjälpa även den som vill lyckas inom ett annat yrke eller bransch

  

 
Vad gör du när du inte skriver?
 
Agnetha jobbar som frisör, stylist och beautycoach. Magnus jobbar som resultatcoach, jobbcoach och management konsult. Och driver tillsammans ett antal egna företag så som Visuccess, Hairpoint, Artlay, Sminkösen samt vår familj.

 

 
Vilka vill du helst ska läsa din bok?
 
Alla som vill på något sätt lyckas med att förverkliga sina drömmar.