Berätta om er bok?

I Bitter Medicin möter läsaren den internationella organiserade brottsligheten som sprider fulmedicin till intet ont anade medborgare. I boken får du lära känna polischeferna Jeanette och Andy.Bitter Medicin är första delen i en trilogi och författarnas debutbok. Läsaren får följa med innanför högsta polisledningens väggar och ta del av hur det verkliga polisarbetet går till vid utredning av grov brottslighet och förfalskade mediciner. En brottslighet och en global industri som omsätter betydligt mer än världens samlade narkotikahandel och som de internationella Polismyndigheterna tar på största allvar. I Bitter Medicin ges en nervpirrande lek med en blandning mellan verklighet och fiktion. Där sanningen kan komma att förändra prioriteringarna som görs hos de svenska brottsbekämpande myndigheterna som är fångar i korruptionen och lobbyisterna nät.

Hur kom boken till?

Boken kom till som ett led i en läkeprocess hos en av författarna, Forsell. Hon lider av en svår PTSD som den svenska polisen vållat henne. Burén blev vittne till händelserna. Bitter Medicin är en sannfärdig polisroman där bägge varit aktiva i kampen mot den internationella organiserade brottsligheten och skildrar just kampen mot en likgiltig polisledningen som inte förstår allvaret i attackerna från den kriminella hanteringen av förfalskade läkemedel.

Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Boken har växt fram, men vi viste hela tiden att den skulle vara den första av tre böcker. Vi har färdiga manus som finns sparade och det finns utrymme för fler böcker därefter.

Vad får er att vilja skriva? Vad inspirerar er?

Det som inspirerar oss till att skriva är just att vi tillsammans har en lång erfarenhet och upplevelser från polisyrket. Vi har stött på otroligt många händelser som alltför oftast pga den politiska korrektheten sopas under mattan. Våra böcker går egentligen inte att kategorisera under en viss genre, då de tar upp samhällsfrågor av olika slag.

Det är mycket som händer som korruption inom myndigheter, mutor, maktmissbruk och myndigheter som duckar för att beröra vissa samhällsfrågor. Något som vi genom våra böcker försöker väcka och ge läsaren en viss inblick i.

Skriver ni på något nytt nu?

Ja – CORRUPTIO

Har ni tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Alla bär vi på en berättelse. Börja skriv. Att skriva en polisroman kan för de författare som inte har någon inblick i yrket te sig svårt. Vi har ju 65 års erfarenhet i bagaget men till er som vill börja skriva så är det inte bara att sätta sig ned att skriva och tro att det är busenkelt.

Vi skrev ner våra tankar och samlade våra upplevelser och erfarenheter på små postit lappar. Efter att ha fått ihop en fylld plastpåse med gula lappar så gick vi igenom dem gemensamt. Där låg då våra tre böcker… och många mer därtill ?

Varför ska man läsa er bok?

Den spänner över så många samhällsfrågor. Makt, härskartekniker, spaningmetoder, polisarbete, metoo, förfalskning av mediciner, piratkopiering, korruption och pengar.

Vad gör ni när ni inte skriver?

Designar klockor och driver Mod Stockholm (Forsell). Jobbar som kriminalkommissarie (Burén).

Vilka vill ni helst ska läsa er bok?

Upplysta bokläsare som vill veta mer om hur det går till i den rafflande verkligheten om brott och brottsbekämpning. Personer som på hög nivå yrkesmässigt aktivt deltar i samhällsdebatter.