Berätta om din bok!

"Längtan efter bläck" låter sig svårligen kategoriseras, men på sätt och vis är boken en diktsamling av det högst experimentella slaget: en bägare att ösa ur för alla som gillar såväl svenska som engelska samt både fri vers och rim.
 

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Sedan 2006, när jag på allvar bestämde mig för att skrivandet skulle vara mitt numro ett bland sysselsättningar, har jag åstadkommit både det ena och det andra, mest det andra, och det är detta andra som jag nu har gjort ett urval ur och satt samman till ett märkligt verk.
 

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Emedan jag i det närmaste lever som en munk använder jag ofta det skrivna ordet för att kommunicera med mig själv och med omvärlden.
 

Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?

Som en mild vind bland höstens löv.
 

Skriver du på något nytt nu?

För närvarande håller jag på med en skräckroman. Arbetet går med avsikt mycket långsamt. Eftersom jag i år har kommit ut med två böcker känner jag inte längre någon tidspress. Vad som än händer kommer "Mörker över Manhattan" och "Längtan efter Bläck" att leva för evigt.
Dessa mina verk har blivit en del av det svenska kulturarvet, och om hundra år kommer världen att återupptäcka dem och inse vilken stor litteratur som står att finna däri. Men jag är inte mer än människa: således vill jag bli erkänd redan under min levnad, och det är därför jag nu så metodiskt och målmedvetet ägnar mig åt att bygga den stora romanen.
 

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Ja. Läs "Anteckningar från källarhålet" av Dostojevskij. Och "Inferno" av Strindberg. Och "Längtan efter Bläck" av Tendell.
 

Varför ska man läsa din bok?

"Längtan efter bläck" skall man läsa om man suktar efter upplysning och underhållning i härlig kombination.

Vad gör du när du inte skriver?

Då längtar jag efter att få leva det där livet som jag skulle vilja
leva den dag då mina böcker säljer tillräckligt bra för att jag skall
kunna överge ämbetsmannabanan och bli litteratör på heltid.
 

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Vanligt, hederligt folk.