Boktitel:

 

Frieri & Fiskeri vid Gäddornas Dal - gården där jag växte upp

 

 

Berätta om din bok!

 

- Frieri och Fiskeri i boktiteln målar förening mellan människor i kärlek för mer än 100 år sedan och framåt. Fiskeri upptar flera sidor om hur gäddor, lake och abborrar var tillskott i hushållet.

 

 

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

 

- En julklapp år 2002 från min dotter Therese. Julklappen var en läderinbunden journalbok. Önskan som stod på en lapp var enligt följande: ”Om du har fem minuter här och där, skriv några rader och berätta om när du, pappa Tore, var liten och satte ut gäddsaxar. Kanske barnbarn med flera i framtiden vill läsa hur det var i Sverige på gamla dagar. /Till pappa från Therese.”

 

 

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

 

- Jag kan relatera minnen av händelser i tal, men när jag sänker pennans udd på pappret strömmar bilderna fram i hjärnan och styr pennan som målar mina minnen i skrift. Det har givit mig inspiration.

 

 

Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?

 

- Några dagar före jul 2009 var boken färdigtryckt. Flera personer fick ett exemplar i julklapp av mig. Av dom blev uppskattningen stor och överraskande.

 

 

Skriver du något nytt nu?

 

- Några sidor på nytt projekt men det befinner sig i sin linda

 

 

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

 

- Skriv från dina innersta tankar, det som inspirerar din fantasi. Vissa ämnen är outtömliga såsom livsfrågor och diskussion om tillvaron.

 

 

Varför ska man läsa din bok?

 

- Man ska läsa den för att få fördjupad inblick i min unika förmåga att relatera fakta om det som utspelade sig på gården Dal och förfädernas eskapader.

 

 

Vad gör du när du inte skriver?

 

- Jag som 70-åring med 17-årig dotter och 50-årig sambo bor i radhus och liten täppa. Arbetar varje dag ca 3 timmar med att serva 17 kaffeautomater i centrum av Stockholm.

 

 

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

 

- Mina tre barn och barnbarnen, släkt, vänner, medlemmar i Hölö hembygdsförening, svenska föreningar i San Diego, USA, där min dotter bor med familj samt övriga som vill stifta bekantskap med livsbetingelser förr i tiden.