Berätta om din bok ”Sagor från den undre världen”!
Det är en påhittad berättelse om olika karaktärer som håller på med diverse olika kriminella aktiviteter. Att det handlar om just kriminallitet är nog för att jag inspireras mycket av den typen av filmer samt att jag tycker att den undre värlen är mer intressant än att till exempel skriva om någon som sitter i kassan på konsum. OM man ska göra en story av det. Och för att man kan exprimentera mer med karaktärernas liv och yrken. Boken är mycket inspirerad av serier och inte meningen att vara en verklighetstrogen skildring av den undre världen. Sådana böcker finns det redan många av. Boken innehåller också ett tiotal svart- vita bilder.

 

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?
Det var faktiskt när jag ritade en teckning som lite av storyn växte fram. Sedan skrev jag de första sidorna som ett arbete i en litteraturvetenskapskurs. Efter det kom berättelsen bara, och jag fortsatte skriva på mina lediga stunder.

 

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?
Det är nog min fantasi som måste få utlopp i något. Jag tecknar också mycket. Filmer, serier och böcker har alltid intresserat mig och det är bland annat dem jag får inspiration av. Jag inspireras även mycket av personer jag träffar och känner. Några av karaktärerna i boken bär drag av verkliga personer som jag mött eller känner. Resten av inspirationen kommer direkt från min egen förvirrade fantasi.

 

Hur reagerade din omgivning när du plötsligt var publicerad författare?
Jag har faktiskt inte nämnt det för så många. Men de som vet det tyckte det lät kul. Lite förvånade blev de nog också, för de visste antagligen inte att jag satt och skrev i mina ensamma stunder. Jag är lite förvånad själv med faktiskt.

 

Skriver du på något nytt nu?
Det är klart. Vore tråkigt att sluta nu. Som sagt, jag måste få utlopp för min fantasi.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?
Ibland känns det konstigt när man sitter och skriver, man undrar lite vad det är man håller på med egentligen. Men då är det bara att fortsätta, vad är det värsta som kan hända? Att det blir dåligt? So what?!

 

Varför ska man läsa din bok?
Därför att det är något nytt! Och för att den har lite av varje, udda karaktärer, spänning, våld, men också humor. Den är värd ett försök!

 

Vad gör du när du inte skriver?
Då läser jag. Ritar. Tatuerar. Och reser, Barcelona är favoritplatsen för tillfället.

 

Vilka vill du helst ska läsa din bok?
Självklart vill jag att alla ska läsa den. Men om jag ska välja en publik som jag tror den passar bäst så tror jag att killar och yngre män är de som skulle uppskatta den mest. Det är väl också den publiken som jag känner har minst böcker riktade just mot dem.