Berätta om din bok!
Det är en diktbok uppdelade på olika block såsom kärlek, sorg, årstider, nostalgi med flera. Dikterna eller betraktelserna är enkla att läsa, förstå och känna igen sig i.

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?
Dikterna kom till en efter en på resor i jobbet, på caféer och hemma. Jag ville beskriva ett tillstånd som innebar en frustration och en vilja till förändring. De dikterna finns under blocket Frihet. En kreativ process sattes igång i och med att jag ville säga något. Sedan satte jag ihop alla dikter och helt plötsligt hade jag en bok. I den andra upplagan finns också nyskrivna dikter.

Vad får dig att vilja skriva?
Att skriva är nödvändigt för mig. Jag mår bra när jag skriver.  Jag känner att jag vill förmedla någonting till läsaren av mina tankar och känslor. I förlängningen är jag antagligen en världsförbättrare som vill påverka med ord.
Vad inspirerar dig?
Jag får idéer i huvudet hela tiden i vardagen. Det svåra är att sortera i alla idéer. Nu skriver jag på en roman som snart är klar. Diktboken här är en utvidgad andra upplaga. Jag skriver dessutom på en barnbok tillsammans med två av mina vuxna barn. Deckargenren får jag också alltid nya uppslag om. Jag gillar att sitta bland människor och skriva men ändå vara i min lilla värld. Jag sitter mycket på caféer och tjuvlyssnar då ibland på kommunikationen mellan människor. Att åka tåg tycker jag också är väldigt inspirerande för författarskapet.

Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?
De flesta är uppmuntrande, några till och med lite imponerade medan vissa skakar på huvudet. Många vara förvånade över att jag som är en mycket glad och social person har en så allvarlig sida som kommer fram i boken.

Skriver du på något nytt nu?
Se ovan. Jag skriver just nu på två böcker. En roman och en barnbok för större barn tillsammans med mina vuxna barn.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?
Det är bara att sätta sig med ett block eller framför datorn och skriva. Om man bara fortsätter och fortsätter och gör det som en vana blir det så småningom något. Kanske till och med något bra. Det är viktigt att inte låta sig hejdas av att det inte blir bra ibland. Man fortsätter att skriva och kan korrigera i efterhand när man kommit längre och har bättre uppslag.

Varför ska man läsa din bok?
För att den har sålt bra. De som köpt den (unga, gamla, medelålders, kvinnor och män) säger att de känner igen sig i boken. Jag har själv ordnat två vernisager. En i Uppsala och en i Leksand.

Vad gör du när du inte skriver?
Jag arbetar eller träffar mina vänner och får nya uppslag till böcker. Att skriva är ett ensamt arbete så man måste se till att ha ett rikt socialt liv när man inte skriver.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?
Alla mina vänner och bekanta förstås men också andra människor som är mitt i livet. Boken kan ge tröst, glädje och skratt. Det är också en bra presentbok som du antagligen kommer att vara ensam om.