Boken:
Det här är en berättelse om två grabbar som lever i en skön miljö med gott om vänner och inspiration. De har ett odlingsprojekt som går aningens snett, inte riktigt som de tänkt sig med andra ord. Men vem har sagt att det behöver vara dåligt? I ett försök att rätta till problemet hamnar de på en resa som de inte kommer att glömma i första taget.
Berättelsen har inslag av verkliga händelser och personer men är även blandad med fiktion. Det började med att jag hade så många historier som jag ville skriva ned, och så blev det en bok av det hela. Det är framförallt några vänner som gett mig stor inspiration, idéer och skratt. Och det är klart, sånt ska man dela med sig av.

Skriver du på något nytt nu?
Jag skriver ständigt berättelser och har ett par romaner klara som just nu är under granskning. Det roliga är ju att de kommer av sig själv, vet inte hur jag ska få stopp på fingrarna.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?
Ett skrivtips är att bara testa skriva ned en anekdot eller kort story. Försök håll det kort och prova skriv beskrivande och bildligt.

Varför ska man läsa denna bok?
Den här boken är absolut inte i propagandasyfte. Den handlar inte om cannabis i sig. Visst har den inslag av droger men det har vardagen för väldigt många med. Hur många vet inte vad 4:20 är? Men det finns även en baksida med droger och det är jätteviktigt att unga personer tar till sig detta och bakar in ett kritiskt tänkande och tar till sig den kunskap som finns från forskning om bieffekter och risker. Mitt råd är att man ska vänta med alla droger tills man är 24-25 år gammal. Det låter hårt men vi får bara en chans.

Om mig:
När jag inte skriver åker jag skateboard, forskar i vetenskapsfrågor, fiskar, hänger hos sjukgymnasten eller bara umgås med kompisar.

För vem är boken:
Jag vill gärna se folk från alla samhällskikt läsa denna berättelse. Visst, det är kontroversiellt att en berättelse i stora drag handlar om en drog men jag försöker få med båda sidorna och framförallt berätta att drogen cannabis inte behöver vara en tung drog. Det är som att likställa folköl med vodka. Alla vill inte dricka vodka när man står och grillar, och samma med cannabis, det finns betydligt mildare sorter men det är sällan något som går att köpa av den lokala knarklangaren, vilket gör att många hemmaodlare blivit konnässörer. Att dra alla över samma kam och säga knarkare – det är inte rätt!

Så förutom olika perspektiv på droger så är boken fullspäckad av humor och skratt. Jag tror det är ett äventyr som varje läsare kommer gilla.

Köp boken här!