Berätta om din bok!
Min bok handlar om en kvinna, Lucie, som är fast i ett destruktivt förhållande. Hon vill bli fri men kan inte, eller i alla fall så tror hon det såsom det ofta känns. Hon har offrat sina bästa år och hela sin framtid för denna mannen som jag kallar för Monsieur. Varje dag, varje minut drömmer hon sig bort till ett annat liv för att undvika realiteten.

När det gäller ”konstruktionen” av boken så ville jag att det skulle bli en kort, intim och känslomässig konversation så att läsaren kan förstå och ta del i hennes smärtsamma, hopplösa liv. Lucie vill inte berätta, hon behöver prata och att någon lyssnar på henne för en gångs skull.

Hur kom boken till?
Jag har själv varit i en liknande situation för flera år sedan och vet hur det känns stundom. Jag tycker också att det är ett viktigt ämne som jag brinner för. Det händer för ofta, för många kvinnor. Det kan hända män också naturligtvis.

Boken är inspirerad av en blandning av mina erfarenheter och observationer i andras/allas liv runtomkring mig. Sedan när det gäller andra ämnen i boken, Med Lucie delar jag min konstnärliga sida, mina Franska och Svenska rötter, min mors bortgång och några brister- till en viss del! Vad som skiljer oss verkligen åt är ödet.

Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?
Jo det var en färdig idé och titeln kom också till mig direkt innan jag ens började skriv processen.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?
Människors öden och det val- bra och dåliga- vi alla gör. Jag har ofta i huvudet bilden av ett vägskäl. Hur väljer man vägen? Ja vissa vägar leder direkt ner i diket och andra leder till lycka men man vet inte alltid från början hur det kommer att se ut.

Det som också inspirerar mig är hur människors liv inte är som man tänker sig. I vissa fall ser det bara fint ut men när dörrarna stängs är det hur ”fult” och trasigt som helst.

Skriver du på något nytt nu?
Ja jag skriver på något nytt. Om en helt annan kvinna, inte alls samma liv men med många brister/störningar. Ni får se… Men boken kommer att ha samma konstruktion: kort, intim, med många blandade känslor..

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?
Det är min första bok så jag är säkert inte den bästa rådgivaren men jag vill bara säga : våga och ge inte upp.

Varför ska man läsa din bok?
För att engagera sig, för en stund, i någons öde och känna att ni har hjälpt denna person bara för att ni har ”lyssnat” på hen. Ibland kan det vara det enda som krävs för att få någon att må lite bättre och mindre ensam. 

Boken har ett par andra teman också. Den kan även vara lite komisk stundom i allt det tragiska.

Vad gör du när du inte skriver?
Jag är konstnär. Jag målar och tecknar även på min fritid.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?
Så klart vill jag att alla läser min bok. Jag tror att vem som helst kan bli berörd och tagen av historian och eventuellt lära sig något vad det än är.

Också, om man bortser från det specifika destruktiva förhållande ämnet så tror jag att alla har känt eller kommer att känna att man är fast i en situation och tror att man inte kan komma ur den. Ibland är det bara att bestämma det och våga men aldrig lätt är det.