Berätta om din bok!

Boken är en skildring av min tid som utbränd och hur jag uppfattat och uppskattat den hjälp jag fått på min väg tillbaka. Den tar också upp olika orsaker som bidragit till att jag tillslut inte orkade längre. Jag vill också kunna ge lite hopp och kraft att kämpa till den som redan blivit sjuk och visa på att livet faktiskt inte tar slut även om det är jobbigt.

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Min längtan efter och vilja att hjälpa människor i samma eller liknande situation har funnits länge. Ända sen den dagen jag själv kom tillbaka har mitt hjärta brunnit för att kunna göra det här. Då visste jag inte att jag skulle skriva men efter att genom ABF startat en grupp där människor kan mötas och bygga nätverk bestämde jag mig också för att skriva boken. Boken har också blivit en utgångspunkt varifrån jag kommer att föreläsa i framtiden.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Skrivit har jag alltid gjort men inspirationen till att skriva min bok kommer från mitt hjärta och den väg jag vandrat fram tills nu. Det finns så många människor som liksom jag kör högsta växeln och inte stannar upp för att hämta andan. Att skriva den här boken som jag hoppas kan fungera som en väckarklocka, har jag också påbörjat det som är meningen med att just jag blev sjuk. Hade inte det här hänt mig hade jag inte heller kommit in på rätt väg och nu stått i startgropen för det som komma skall.

Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?

Att jag skulle ge ut en bok kom som en total överraskning för de flesta men jag har fått mycket uppskattning och många uppmuntrande ord så det är roligt. Eftersom jag alltid har sjungit så var nog en bok det sista de trodde jag skulle göra men det känns bra att kunna göra det här för att kunna hjälpa andra.

Skriver du på något nytt nu?

Jag har en som nästan är klar och som jag har jobbat på i många år men som har fått stå tillbaka till förmån för ”jag reser mig”. Jag har även fått uppslag och idéer till en uppföljare till ”jag reser mig” så nu fattas bara tiden att sätta mig ner och gå lös på tangentbordet.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Tro på det du gör och på dig själv. Ingen annan än du vet vad du tänker och känner och ingen kan heller ta ifrån dig gåvan att skriva. Vill du skriva och har idéer vare sig det gäller något personligt eller fiktivt. Sätt dig ner och skriv, dagens teknik ger dig så många möjligheter så vad väntar du på?

Varför ska man läsa din bok?

Som sagt, jag vill att ”jag reser mig” ska kunna fungera som en väckarklocka för att du som ligger i riskzonen eller som står bredvid som anhörig ska reagera och agera. När man befinner sig i det tillståndet är man en mästare på att förneka men jag vill ge dig chansen att vakna innan kroppen tvingar dig till det.

Vad gör du när du inte skriver?

Eftersom jag är hunduppfödare så fylls mina dagar av mycket utevistelse med våra hundar och träning och grooming. Fördelen med att ha hund är just tiden jag får spendera i naturen och där hämtar jag också energi och kraft. Sen har jag ett deltidsjobb och pysslar när tid och vilja finns.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Boken är riktad till dig som ligger i riskzonen och dig som är anhörig.

Jag vill också nå er där ute för att skapa förståelse för vad en människa som drabbats av utmattningstillstånd går igenom. Det är lätt att slå bort eller bortförklara något man inte ser med blotta ögat men ni måste förstå att här är det själen som smärtar i kombination med fysisk smärta och det kan man inte se lika tydligt som en människa som bara har ett ben. Genom att utforma boken som jag gjort, hoppas jag att den som antingen redan blivit sjuk eller är på väg lätt ska kunna ta den till sig.

 Köp boken här!