Berätta om er bok!

Den mycket framgångsrike byggherren, idrottspampen och entreprenören Åke Bergdahl ser tillbaka på sina 75 år. Vi får möta en person som nått stora framgångar och som under åtta år var en av Sveriges mest omskrivna idrottsledare. Men priset Bergdahl fick betala var högt och hans döttrar Annica och Gunilla berättar om saknaden de hade efter en närvarande pappa. Bergdahl blickar inte bara tillbaka utan berättar också om framtida projekt.

Hur kom boken till?

Våren 2022 ringde Bergdahl och frågade om jag ville återge hans levnadshistoria i bokform. Efter två dagars samtal övergick min inledande tveksamhet i stort engagemang. Bergdahls liv har varit så spännande och omväxlande att det måste komma många till del.

Vad får dig att vilja skriva?

Jag är journalist sedan drygt 40 år och kan inte föreställa mig hur det skulle vara att inte skriva.

Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?

Det väckte inte förvåning. 2005 skrev Magnus Norman, Patric Cederlund och jag boken Tennis off the record och mina vänner visste att jag hade planer på fler böcker.

Skriver du på något nytt nu?

Ingen ny bok men skriver sedan december 2022 ledare på Epoch Times sportredaktion.

Vem ska läsa din bok?

Bergdahl är blygsam och menar att boken främst är avsedd för släkt och vänner. Visst är den biten viktig, framtida generationer kommer här att få en bra bild av Åke Bergdahls person och gärningar. Men jag hoppas att boken når ut bredare. Den är lärorik och stundtals mycket känslosam. Många läsare kommer säkert att känna igen sig i de såväl glädjande som smärtsamma stunder Bergdahl upplevt.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Vänta inte. Börja idag. Lita på din magkänsla. Tänk inte på hur läsaren ska reagera.