Berätta om din bok!
Boken handlar om mitt liv. Om hur mitt liv såg ut när jag hamnade i ett destruktivt förhållande. Hur jag verkligen fastnade i klorna på en farlig man. Där psykisk misshandel blev en vardag, Hur farligt det skulle komma att visa sig att lämna förhållandet. Där varje dag blev en kamp om att få bli fri, där man kunde leva som en fri person igen utan att behöva se som om över axeln. Men det skulle ta oerhört många år. 16.5 år efter att jag lämnade honom, skulle jag äntligen få bli fri. Men min dotter blev den som han gav sig på istället när hon blev 18.

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?
Boken kom till genom många års bloggande om min tuffa situation, flera frågade mig om jag inte skulle skriva en bok istället då de tyckte att jag skrev så bra, att jag skrev så berättande att de verkligen kunde se och höra mig i min situation. Så en dag när jag satt vi datorn och började skriva på en novell, så kom jag fram till att jag ville skriva boken om mitt liv. Det var så min resa började i skrivandets värld.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?
Det som fick mig att vilja skriva boken var att dels få berätta om mitt liv, om kampen jag kämpat med varje dag. Men även för att nå ut till andra och varna dem om för vad som kan komma att hända ens egen dotter, syster, väninna eller ens granne. Jag hade även som mål att en dag kanske boken hamnar i rätta händerna och man ser över lagarna och stärker den för utsatta kvinnor och barn, precis som min situation, som mina barns. Det som inspirerar mig, är att genom skrivandet så blev det även terapi för min själ och för att finna styrkan att läka igen. Att få visa min resa, min historia.

Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?
Mina vänner stöttade mig oerhört mycket, de lät mig veta att de tror på att jag skulle fixa det och de såg framemot att få läsa slutproduktionen, en del har ju varit med mig i min kamp De har varit som min familj genom mitt liv. Även utomstående har varit oerhört peppande och sagt till mig att jag fixar det, att jag är duktig på att skriva, så med deras stöttning och peppning så visste jag att jag skulle klara det.

Skriver du på något nytt nu?
Jag kan faktiskt avslöja att jag börjar sätta punkter för nästa bok, vad den handlar om vill jag än i dagsläget inte berätta om, men responsen från första boken och efterfrågan på ännu en bok inspirerade mig att på börja ett nytt projekt.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?
Skriv från hjärtat. Men välj noga vad du vill skriva om och framför allt. Ta dig tiden för att verkligen sitta ner och skriva, se till att inget distraherar dig och din motivation. Får man skrivkramp, så stäng ner och gör annat, även om det tar 1 timma eller 1 vecka att komma tillbaka och skriva. Ge inte upp och tro på dig själv- Har du en historia satt skriva om, så gör det för din historia är inte någon annans. Din historia är värd att berättas den med.

Varför ska man läsa din bok?
Min bok ska alla läsa. Dels för att den är sanningsberättelse, Många kan känna igen liknande situationer. Men den är även en naken insyn i hur vi tvingades leva under så många år. Den väcker många frågor och den väcker känslor. Målet med boken är att det ska just väcka upp detta. För då som först kan det komma att bli en förändring i samhället och framför allt i lagstiftningarna.

Vad gör du när du inte skriver?
När jag inte skriver, så är jag undersköterska till yrket, jag umgås med familj och vänner. Jag älskar musik och jag älskar att baka. Så jag är inte sysslolös, Jag är en kvinna med många bollar i luften samtidigt.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?
Politiker och myndighetsfolk. Men helst vill jag att alla ska läsa den. För jag anser att den är så viktig.

Köp boken här!