Berätta om din bok!

Jag tycker om att utmana mina läsare och jag har en fäbless för att blanda fakta och fiction. Båda dessa ingredienser hoppas jag att läsaren ska uppskatta då de tar sig an Kaplanen i Marburg.

Hur kom boken till?

Det finns en ganska enkel förklaring. Efter att ha givit ut min första roman, Bibliomanen, var det ett flertal av mina läsare som önskade en uppföljare.

Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Jag hade en grundidé till ett manus men som under skrivprocessen ständigt förändrades.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Det är en oerhört spännande aktivitet där författarskapets tre hållpunkter i hög grad bidrar till detta: Hur kommer jag att känna då sista punkten är satt? Hur kommer lektören att bedöma mitt manus? Hur kommer läsarna att reagera? Om de tre hållpunkterna uppvisar en positiv samstämmighet kommer detta att inspirera mig att vilja skriva.

Skriver du på något nytt nu?

Jag har påbörjat fjärde och sista delen i min serie Mysterierna i Lerholm som fått titeln Den lila medaljongen. Böckerna hör till genren magisk realism och har som målgrupp barn 9 – 12 år. Lerholmsseriens tre första delar har titlarna Den blå boken, Den gamla garderoben och Hästpojken. Dessutom har jag även påbörjat min tredje roman.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Inte mer än att realisera din dröm och låt den bli verklighet.

Varför ska man läsa din bok?

För att få en stunds avkoppling men samtidigt tvingas aktivera tankeverksamheten. Boken möjliggör därmed att läsaren ska kunna förena nöje med nytta.

Vad gör du när du inte skriver?

Jag arbetar för närvarande som rådgivare till skolledning och pedagogisk personal på uppdrag av Östhammars kommun.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Alla som gillar att få möta det oförutsägbara.