Berätta om din bok:

Boken ingår i en serie om Karl-Henrik Amadeusson. . Den kan karakteriseras som en roman, som en dokumentär eller som en självbiografi. Förut har utkommit: Drömmaren Karl-Henrik Amadeussons revansch, julen 2012 och Tänkvärt, julen 2013

Hur kom boken till? Var den en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Jag har skrivit dagbok sedan lång tid tillbaka. Efter min första operation skrev jag ner en sammanfattning om upplevelsen av den operationen. Efter att jag friskförklarades i juni 2009 har jag mera systematiskt arbetat med projektet. Att det skulle bli en bok har jag förstått i ungefär ett år.

Vad får dig att skriva? Vad inspirerar dig?

Jag har skrivit noveller, essäer och kulturartiklar sedan jag var i tonåren. I dagstidningar, veckopress och faktatidskrifter. Boken Tänkvärt har underrubriken Forskarflit och skrivarglädje. Flera av mina tidigare böcker handlar just om lokalhistoria och hembygdsforskning.

Hur reagerade din omgivning på dina böcker?

Jag har genomgående mötts av uppskattning. Mina tidigare åttaböcker har tryckts PoD och huvudsakligen marknadsförts i min närmaste omgivning. De två senast tryckta säljs fortfarande och jag trycker nya böcker efterhand.

Skriver du på något nytt nu?

Ja, alltsedan jag blev fri från min cancer 2009 har jag haft ”skriverier” på gång. Parollen har varit: En bok till varje jul.  Den som jag nu arbetar med är en fortsättning på Drömmaren Karl-Henrik Amadeussons revansch. Den kommer troligen att heta Tänkaren Karl-Henrik Amadeusson och hans triumf, men rubriken är inte helt fastställd. Den är färdig till c: 70 % .

Har du tips eller råd?

Skissa och åter skissa. Pröva dig fram. Var inte rädd.

Varför ska man läsa din bok?

Den har ett angeläget ärende. Den berättar för dig att du kan bli frisk från din cancer

Vad gör du när du inte skriver?

Jag är 93 år, vad gör man då? Jo, vilar tre timmar om dagen. Promenerar och läser. Eftersom jag är frisk och kry och har obetydliga krämpor njuter jag av livet.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Boken har ett angeläget budskap till alla som har eller har haft någon kontakt med cancer, anhöriga, vänner och bekanta, läkare och annan sjukvårdspersonal på alla nivåer

Köp boken här!