Berätta om din bok!

Hanna. I det namnlösa landskapet. är en humoristisk feelgood-roman om att våga bryta upp och välja en ny väg. Historien tar avstamp på en dejtingsajt och huvudpersonen, Hanna, funderar kring vad som händer med vår syn på kärlek, sexualitet, relationer och löften när sökandet efter en partner flyttat från jobbet och krogen in i våra telefoner. Nu marknadsför vi oss själva med glättiga texter och retuscherade selfies istället för att mötas i verkliga livet och plötsligt finns ett smörgåsbord av möjliga partners att välja från. Vad händer med oss när en lyckad selfie kan förändra allt?

Hur kom boken till?

Jag hade länge burit på en helt annan historia och trodde att det var den jag skulle skriva men när jag väl tog tjänstledigt för att påbörja bokprojektet kom historien om Hanna istället. Det är svårt att beskriva men det känns faktiskt som om jag bara förmedlat en historia som måste komma ut. Jag skrev ett par kapitel om dagen och när jag gick igenom dem dagen efter kom jag ibland knappt ihåg att jag skrivit det jag då satt och läste. En häftig och rätt märklig känsla.

Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Det var som sagt en helt annan idé från början och historien växte fram ord för ord.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Jag arbetar med kommunikation och har alltid skrivit på ett eller annat sätt. Det är mitt sätt att få utlopp för tankar och känslor. Just nu blir jag inspirerad av människor som anser sig ha fastnat i en ofrivillig situation. Vad är det som gör att vissa personer inte ser sina möjligheter? Varför stannar man i en dålig relation eller på ett urtråkigt jobb? Och vad gör att andra människor i en betydligt tuffare sits lyckas ta sig vidare?

Skriver du på något nytt nu?

Ja, jag har precis börjat på del två i det som jag tänker ska bli en serie på tre romaner. Den har en koppling till Hanna men är en fristående historia. Tror jag… Det kanske blir så att handlingen styr mig istället för tvärtom den här gången också.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Fundera inte så mycket. Skriv! Du kan alltid gå tillbaka och redigera din text efteråt. När man börjar tänka för mycket på om det man skriver är bra eller om kompisen som är svensklärare skulle hitta en massa fel i texten blir man blockerad och skriver sämre än om man bara släpper flödet fritt.

Varför ska man läsa din bok?

Hanna. I det namnlösa landskapet. är rolig och väldigt aktuell. Jag har märkt att den både berör och provocerar vilket är intressant eftersom den ju beskriver den verklighet vi alla lever i. Historien väcker frågor om vad som är viktigt i livet utan att vara högtravande eller pretentiös.

Vad gör du när du inte skriver?

Tänker på vad jag ska skriva sen! Som sagt, jag arbetar med information och kommunikation så det blir mycket skrivande på många olika sätt men tankarna på den pågående boken finns där hela tiden.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Naturligtvis vill jag att alla som är intresserade och fascinerade av vår samtid ska läsa den men om jag ska ringa in en tilltänkt målgrupp så blir det nog kvinnor över 30. Har man erfarenhet av webbdejting kommer man att skratta igenkännande på många ställen och lever man dessutom i en familj med barn och försöker hålla balansen mellan arbete, relationer och egen tid mår man bra av att lära känna Hanna.

Köp boken här!