Berätta om din bok!
Det handlar om en kvinnlig pionjär inom svensk modehistoria som fallit i glömska. Trots, eller tack vare, kontroversiella beslut lanserar hon sitt varumärke och når internationell framgång med konstnärlig och hållbar design.
Hur kom boken till?
Jag var mitt i en adoptionsprocess och behövde tänka på något annat. Jag hade tid att gräva efter information på stadsarkivet i Malmö, läsa och intervjua människor för boken. Jag har bloggat om henne och läst mycket om mode.
Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?
Detta är min debut och det har varit en lång och krokig process. Jag har bott utomlands i många år och tänkte mest på engelska. Då är det svårare att skriva på svenska. Jag har fått läsa mycket böcker och skrivit om flera gånger.
Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?
Jag drivs av kreativiteten och att få skapa tänkvärda historier.
Skriver du på något nytt nu?
Ja flera projekt men det är hemligt.
Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?
Skriv ofta och var inte för sträng mot dig själv. Gå kurser och läs mycket. Sätt upp mål med ditt skrivande.
Varför ska man läsa din bok?
Är du intresserad av mode, kvinnohistoria eller få en inblick i Malmös forna modeindustri så bör denna bok läsas.
Vad gör du när du inte skriver?
Då är jag tillsammans med min son, våra vänner eller arbetar.
Vilka vill du helst ska läsa din bok?
Kvinnor – unga med stora drömmar, äldre som kommer ihåg varumärket Katja of Sweden, konst- och vintageintresserade och blivande entreprenörer.