Katrine Hamori, verksam med bl.a. skrivarkurser, lektörsutlåtanden och manusbearbetning för Lava intervjuas i M-Magasin där hon öppenhjärligt berättar om hur hon under ett och samma år förlorade två viktiga grundpelare i hennes tillvaro, man och arbete.

I intervjun talar Katrine om en trygg uppväxt i Sverige med stöttande föräldrar efter att de kommit som flyktingar ifrån Ungern när hon var fyra år gammal. Denna harmoniska uppväxt anser hon ha rustat henne för att hantera de många kriser hon upplevt genom åren, de flesta med koppling till hennes exmake. Alkoholism, distansförhållande och slutligen skilsmässan i vilken all skuld lades på Katrine. Vidare kan man läsa om hur hon genom hjälp av terapi och medicinering lyckats ta sig ur mörkret och bygga upp sig själv igen. Hon poängterar att man inte ska vara rädd för att söka professionell hjälp och medicinera för att klara av bearbetningsprocessen.

I ett senare stycke berättar Katrine om glädjen hon finner i sitt nya arbete med lektörsutlåtanden för Vulkan. Arbetet består av att skriva omdömen till de som vill veta om deras manuskript håller måttet och vilka förbättringar som kan göras. Utöver detta har hon deltagit i s.k. speed dejting med blivande författare under Bokmässan i Göteborg och hållit skrivarkurs i London i Lavas regi.

"I september var jag på Bokmässan i Göteborg och hade speed dejting med blivande författare, de berättade sin story och jag gav feedback och tips. Alla människor har ju en historia att berätta." - Katrine Hamori i M-Magasin