Berätta om din bok!

Boken är en påhittad historia dock med en del förankring i verkliga händelser. Boken handlar om en orkester som genom en del tur kan göra en sommar turné genom Sverige och snabbt tjäna en hel del pengar på något som kan kallas lättare underhållning. Kapellmästaren är en galning med alkoholproblem som ser sin chans att få ordentligt betalt för sitt jobb. Han har för länge sedan insett att i musikbranschen kan allt hända och att yrkesskicklighet inte är någon garanti för ett välbetalt jobb. Det gäller att passa på innan chansen är borta!

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Boken kom till tack vare att jag var nyfiken på om jag kunde skriva. Om jag kan får andra bedöma men jag hade kul under tiden och det kan ingen ta ifrån mej.
Historien hade en given handling från början men det roligaste var när boken började få ett eget liv och gav sig iväg på en egen hand, det var en häftig upplevelse som jag inte var förberedd på.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Inspiration får jag från händelser i verkliga livet, möten med andra människor och från mina närmaste vänner.
Jag vill skriva för att jag alltid har gillat ord och berättelser både i böcker, i musik och teater. Det är en del av meningen med livet och förutom kärleken det viktigaste i livet.

Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?

Omgivningen reagerade med förvåning, uppmuntran och en del skepsis.

Skriver du på något nytt nu?

Jag har en början på en fortsättning men på grund av tidsbrist och med risk för att bli för splittrad väntar jag till i höst med att fortsätta då mörkret och tristessen kan smyga sig på. Då är det skönt att ägna sig åt att försöka skriva!

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Tips från mej känns väldigt fel då jag fortfarande håller på att lära mej. Men en sak vet jag och det är att lyssna till sitt hjärta och låt inget hindra dej i ditt skrivande. Försök inte skriva som alla andra utan skriv om det som just du vill och hur du vill.

Varför ska man läsa din bok?

Min bok ska man läsa för att man vill skratta och koppla av en stund på jorden. Vi är så pretentiösa här i Sverige när det gäller allt och alla. Det får andra som skriver hålla på med, jag varken kan eller vill. Jag vill bara roa för stunden.

Vad gör du när du inte skriver?

När jag inte skriver jobbar jag på dagarna i en fabrik sedan 16 år. Dessutom pluggar jag arbetsrätt just nu. Det ligger i tiden. Jag spelar även elbas sedan 40 år tillbaka och skriver även en del text och musik. En stuga som min sambo har i norra Roslagen är mitt andningshål och dit längtar jag nästan jämt. Där finns till och med tennis kompisar!

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Jag vill att många ska läsa min bok mellan alla deckare, men vänder mej i första hand till killar som kanske inte läser så ofta. Det viktiga att är de som läser boken gör det med glimten i ögat och inte jagar upp sig i onödan.

Köp boken här!