"Trots att undertecknad har följt många patienter i den kliniska vardagen är berättelsen skrämmande. Boken skildrar en familj där fadern har utpräglade borderline-/narcissistiska drag. Han terroriserar sin familj utan att använda fysiskt våld, men han kontrollerar den och får en väldresserad barnaskara att styra och ställa med efter behag.

Boken är välskriven och har ett vackert och följsamt språk. Det är lätt att ta in de vidriga och skrämmande upplevelser Mats och hela hans familj har när tonen hålls jämn och det inre livet beskrivs i bilder och drömmar istället för att högljutt basuneras ut.

Efter att ha sträckläst denna bok drabbas jag som läsare av insikten hur svårt de som drabbas av borderline/narcissistiskt störda människor har att lösa upp det slutna och kontrollerade system de lever i. Straffet för den som visar egen vilja ser alltid likadant ut, oberoende av om det är en hustrumisshandlande make eller en narcissistiskt störd förälder: kyligt förakt.

Träsk är en tankeväckande skildring som ger både terapeuter, lärare och de som utreder barn i vårdnadstvister en lärdom att lyssna 'in' och att se 'bakom' för att hjälpa barnen att beskriva det terrorvälde de lever i." - Gunilla Nilson

Förutom det skönlitterära värdet har boken också ett informationsvärde
som hon är "inne på". Det är många familjer som råkar ut för att en
familjemedlem har någon form av personlighetsstörning som på ett
dysfunktionellt sätt styr hela familjen och boken ger ledtrådar till hur
man skulle kunna agera då. Inom psykiatrin och socialpsykiatrin har man
tyvärr inte tillräckligt utnyttjat den kunskap som finns inom
skönlitteraturen. Mats Ekqvist, psykolog

Mer finns att läsa på http://vuxnabarn.nu/bocker/trask-en-borderlinerelation-ur-ett-barns-perspektiv/

Vill du också ge ut din bok med Vulkan? Klicka här för att läsa om våra prisvärda och professionellt utformade bokpaket.