Berätta om din bok!
Knut som precis flyttat in till staden Kittelborg möts av det hemska beskedet att det flyttar in alfoner i staden. Alfonerna som är ökända för att förstöra skrämmer Knut och hans kompisar Åke och Amin. Tillsammans bestämmer de sig för att få alfonerna att vända hem. Med Åkes kunskaper om sprängämnen, Amins fotbollskunnande och Knuts galenskaper gör de allt i deras makt för att inte bli invaderade av alfonerna. På vägen mot en stad fri från alfoner stöter de på en massa spännande och roliga saker som bjuder på en stor underhållning för läsaren. Med en vändning i boken som få från början kan tänka sig så ger den även läsaren en rejäl tankeställning som alla skulle må bra av.
Hur kom boken till?
Boken kom till av en ren slump. Utloppet till det hela var att jag rev upp mitt ben och tvingades till 10 stygn. I och med att jag befann mig i min sommarstuga just då så hade jag inte särskilt mycket att göra så då började jag efter ett tag att skriva. Till en början var det inte tänkt att jag skulle skriva en bok utan jag bara skrev men ju längre tiden gick ju mer blev det och efter någon vecka hade jag färdigställt det första utkastet.
Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?
Den växte fram under skrivprocessen då jag mest skrev på känsla. Det enda jag faktiskt utgick ifrån var de olika karaktärernas olika drag, annars skrev jag mer ner olika situationer som "poppade" upp i huvudet.
Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?
Det som inspirerar mig till att skriva är att göra läsandet spännande och roligt samtidigt som att läsaren efter att ha läst boken ska kunna säga att han/hon faktiskt lärt sig något som han/hon sedan kan ta med sig ut i livet.
Skriver du på något nytt nu?
Nej, det gör jag inte just nu.
Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?
Det som är viktigast är väl nog ändå att skriva något som man brinner för då blir det oftast en mycket mer fulländad text som är bra skriven och även har ett bra syfte. Skriver man mer vad någon annan vill att man ska skriva låser man oftast fast sig och då blir det inte heller särskilt bra så tipset är att skriva om något som man själv tycker är lite skoj.
Varför ska man läsa din bok?
Personligen tycker jag att man ska läsa den för att det är en händelserik bok som bjuder upp till både skratt och spänning. Sen tycker jag också att den ska läsas då den framför ett väldigt viktigt budskap som jag anser att många behöver tänka till om i dagens samhälle.
Vad gör du när du inte skriver?
När jag inte skriver så håller jag på med både friidrott och fotboll vilket tar upp en hel del tid. Annars brukar jag ta det lugnt eller vara med kompisar.
Vilka vill du helst ska läsa din bok?
Språket är anpassat för läsare i åldern 9-12 år, så det är främst den åldern som jag vill vända mig till men jag ser gärna även att fler åldersgrupper läser den och tar del av innehållet då boken har ett väldigt bra budskap.