Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen? Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

I tio-tolvårsåldern bestämde jag mig för att blir författare. Fjorton år gammal satte jag planerna i verket genom att börja publicera dikter i lokalpressen. Några år senare tog Vår Herre mig i kragen och krävde att jag skulle bli präst. Han vann argumentationen.

Nyligen höll jag ett föredrag i ett kultursammanhang om ”Min fritidsridne Pegasus” för så blev det. Författeriet fick ske vid sidan om. Men den som googlar eller tittar i KB:s katalog hittar under mitt namn 47 titlar (48 med den här boken). Det mesta är småskrifter men jag har också publicerat romaner (varav två med deckarinslag). De är slutsålda sen länge.

Vad gör du när du inte skriver?

Under en period fick jag inte skriva, anställningskontrakten förbjöd det (jag hade speciella arbetsuppgifter på Svenska kyrkans riksplan). Nu är jag pensionär och gör som jag vill. Fast inte riktigt; den här boken tillkom på uppmaning av Wille (se boken).

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Jag hoppas att du vill läsa den och tror att du kommer att läsa den med ett leende. Kanske lär du dig också något?  Mina böcker har haft det dubbla syftet att roa och upplysa. Recensenterna har i allmänhet tyckt att det fungerat.

Skriver du på något nytt nu?

I datorn har jag en halv ny roman. Men den är så galen att jag inte vet om det lönar sig att skriva den färdig. Inget förlag vill väl ge ut den.

 Köp boken här!