Berätta om din bok!

Boken –Adir, Det Stora Äventyret-  är en spännande och fantasifull berättelse om två vänner som ger sig ut på sitt livs äventyr. Adir är en 12 årig kille som kommer från en annan värld, och en annan tid. På ett dramatiskt sätt hamnar han i en fantasifull variant av vår egen, människornas, värld. Han befinner sig plötsligt i en värld av jättar där djuren, människorna och allt annat är 5 gånger så stora som i den värld han kommer ifrån.

Boken som handlar om Adirs resa blandar fantasi, spänning och lite småtokig humor med en och annan eftertanke om vad som egentligen är viktigt i livet.

Hur kom boken till?

Efter åratal av påhittade godnattsagor för mina tre barn bestämde jag mig för att skriva ned en av dem.

Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Berättelsen växte fram under några veckors berättande för min då 7 åriga dotter med tonårssyskonen på sängkanten. För varje kväll skrev jag ned några stolpar och började först senare bygga samman allt till en bok.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Man inser emellanåt att barnen ser världen på ett helt annat sätt än vi vuxna och det håller i sig längre än man kan tro. De lägger till, skapar karaktärer och tror på det de vill tro på. Kanske har det inte riktigt släppt på mig än heller.

Att berätta en historia utan begränsning och samtidigt få möjlighet att väva in lite tankar om vad vänskap betyder kändes fantastiskt roligt och givande. Det som inspirerat under hela processen är viljan och förhoppningen att de barn som hör min historia själva skall följa med på resan. Skratta, fångas men kanske också inse att äventyret finns där man är, bara man tittar efter.

Skriver du på något nytt nu?

För tillfället är det paus i skrivandet, men liknande historier finns i byrålådan. Skulle det bli en nästa bok vänder den sig förmodligen till lite yngre barn, kanske 4-6 år, medan Adir, Det Stora Äventyret passar bäst från 6 år och uppåt. .

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Skriv stolpar, bygg en historia från start till mål och väv in detaljer som återkommer, dvs bygg ett skelett och fyll sedan på med berättande och målande text. Bli inte för detaljerad i början.

Varför ska man läsa din bok?

Som barnbok tror att min berättelse skiljer sig från de flesta genom att man kommer nära både karaktärer och händelsen, man är mitt i. Man får uppleva fina miljöer samtidigt som den är både spännande och kittlar fantasin men också innehåller lite lagom allvar.

Vad gör du när du inte skriver?

Professionellt arbetar jag som produktionschef på en tillverkningsindustri och skrivandet har varit en härlig kontrast till den något allvarligare arbetsdagen.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Boken är skriven till alla barn mellan 6 och 12 år, antingen som högläsning eller för nya läsare.

Köp boken här!