Latenta höjder är sammanfattningsvis en roman om en plats där ideologi och egna behov kolliderar på ett skandalöst sätt.

Hur kom boken till?

Jag tror att de flesta som viger sitt liv åt att vara professionella någon gång funderat över vad som skulle hända om man inte var det. Om man bara i stället gjorde precis vad man kände för, eller vad som föll en in. Hur skulle det bli då? Det har jag velat reflektera över.

Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Jag har tyvärr inte själv haft mycket att säga till om. Berättelsen har valt mig, och jag har hela tiden mest känt mig som en sorts sekreterare när jag försökt göra den (och vissa andra) till lags.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Det är svårt att säga. Jag har tidigare skrivit en del för veckotidningar och då måste jag erkänna att det som för mig kommit mest naturligt att skriva om är vardagsskandaler. Jag är rätt skvallrig som person också.

Skriver du på något nytt nu?

Det vet jag inte riktigt än. Jag hoppas det. Jag går och tänker på något.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Jag har inte själv förstått detta förrän i ett mycket sent skede, men att anlita professionella lektörstjänster är det absolut bästa som finns, tycker jag. Jag är personligen inte mycket för att kreti och pleti ska få se min produkt innan den är klar ( dessutom orkar folk sällan läsa någon annans ofärdiga  manus på riktigt) men då blir det som det blir också. Jag undrar nästan om någon klarar av att skriva en bra roman helt utan inblandning. Inte jag i alla fall.

Varför ska man läsa din bok?

Om man roas av karaktärsskildringar och oacceptabelt uppförande i en ideologisk kontext. Kanske kan man relatera lite extra om man arbetat inom socialtjänsten i någon form, men jag vill inte tro att det är nödvändigt.

Vad gör du när du inte skriver?

Jag går mycket, mycket ofta ut med min hund. Älskar litteratur, min familj och mina vänner.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Faktiskt gärna varenda människa på hela jorden.