Berätta om din bok!
Min bok handlar om en kvinna, Simone, som är sofrolog i Paris. Varje dag hjälper hon andra att uppnå välbefinnande, bli av med stress, hantera smärta och känslor, och att bli fria från diverse missbruk samt beteende störningar. Det flesta av dessa problem har hon själv. Hon kan bota och befria andra men inte sig själv. Hon är fast i en ond cirkel på grund av sitt förflutna. Du kommer att tycka att hon är en hemsk människa för att du kommer att döma hennes beteenden som egentligen bara är en fasad och hennes sätt att hantera det djupa, oläkta såren inuti. Bakom boken finns frågan, varför dömer vi alltid andra utan att känna dom och utan att ens bry sig om at veta varför dom beter sig som dom gör, vad har hänt i deras liv?
Bokens konstruktion är lik min första bok ”Jag drömmer mig bort”, kort, intim och med många blandade känslor att uppleva.

Hur kom boken till?
Boken kom till i ju med att jag undrar ofta varför vi dömer andra så lätt och så fort. Det är så fel och det stör mig verkligen. Ofta är de ”bästa” människorna inte de man tror fast dom kan inte uttrycka sig på rätt sätt enligt samhällets ramar och regler, och vi ger dom inte ens chansen.
Samtidigt har jag själv gått en sofrologi utbildning även om jag inte jobbar med det just nu. Det stärkte i alla fall min idé av hur viktigt det är att ha empati, lyssna på andra och försöka ”lyfta upp” dom. Många gånger krävs det inte så mycket mer än en human gest mot någon för att få hen att må bättre.

Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?
Ja det var en färdig idé. Den kom då jag började sofrologi utbildningen. Titeln hade jag i huvudet också redan då.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?
Vad får mig att vilja skriva och inspirerar mig är alltid människors öden och beteenden. Vad har skapat dom? Vem är dom egentligen? Hur tänker dom? Vad har dom gått igenom? Vad händer i deras liv i tystnaden då vi inte ser dom?
Det finns så många tragedier och sorg våra medmänniskor bär på.

Skriver du på något nytt nu?

Ja jag skriver på något nytt. Om en annan kvinnas liv och brister. Jag har alltid tänkt skriva tre böcker med ungefär samma tema och frågor att besvara.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?
Åh nej! Till dig som vill skriva en bok bara gör det. Som i vilken kreativ process ska man främst följa sin instinkt och känna att man är fri att få uttrycka sig.

Varför ska man läsa din bok?
För att engagera sig, på något sätt, att sluta med förutfattade meningar och domar. För att förstå, förlåta och hjälpa andra. För att för en stund se hur andras liv ser ut och hur det känns.

Vad gör du när du inte skriver?
Jag är konstnär. Det är mitt yrke och min passion, så jag tecknar och målar hela tiden.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?
Jag vill gärna att alla läser min bok. Jag tror att alla kan hitta något att fundera på och lära sig igenom den här historian.