Berätta om din bok!
Det är en barnbok om 4-åriga Lina som i likhet med många andra barn älskar att hoppa studsmatta. I denna historia berättar hon om den dagen när molnet Fluffy plötsligt ramlar ner från himlen, rakt ner i hennes studsmatta. Fluffy gillar också att hoppa och de har superkul ända fram till dess att Fluffy plötsligt får hemlängtan. Hur ska ett litet moln som ramlat ned från himlen kunna komma tillbaka igen? Som tur är har Lina en lösning på problemet!

Hur kom boken till?
Boken kom till under en kreativ pysselstund med barnen då vi satt och fantiserade tillsammans. Det var en rolig eftermiddag!

Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?
Den grundläggande idén kom jag och min dotter Elvira fram till ganska omgående, men detaljerna i historien och utformningen av boken och bilderna har vuxit fram under processen.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?
Att skriva och rita får mig att gå in i en härlig bubbla som ger mig energi. Största inspirationskällan är mina barn som med sina lekar, frågor och ibland väldigt träffsäkra uttalanden öppnar ögonen för vinklar som jag inte själv tänkt på.

Skriver du på något nytt nu?
Ja det gör jag, Lina har flera nya roliga äventyr framför sig!

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?
Fundera inte på vad du tror att andra skulle tycka om – skriv något som du själv vill läsa.

Varför ska man läsa din bok?
För att bli glad och känna att allt är möjligt.

Vad gör du när du inte skriver?
Då jobbar jag på ett läkemedelsbolag.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?
Jag hoppas att vuxna ska läsa boken för sin 3-4 åring, att 5-åringen har lärt sig rimmen utantill och ”läser själv” samt att 6-åringen som nyss knäckt läskoden läser högt för sig själv och mindre barn.

 

Boken finns att köpa i butiken! Klicka på bilden!