Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

I början hade jag ingen idé om hur jag skulle gå tillväga för att skriva boken. Det enda jag visste var att bokens titel skulle vara ”Livet är enkelt att leva”.

Förutom det var jag fast besluten att skriva boken. Efter hand klarnade bilden och strukturen och innehållet föll på plats.  

Idag när min bok är publicerad blickar jag bakåt med en känsla av förundran, tänk att jag gjorde det trots alla odds.

 

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

 Själva drivkraften hittade jag i min önskan att förmedla kunskap som kan hjälpa människor att förstå sig själva och må bra.

Min önskan att förmedla kunskap som jag tycker är viktig hjälpte mig att övervinna ovanan att uttrycka mig i skrift.

 

Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?

Min familj tvivlade på att jag skulle kunna skriva, men när jag höll på att avsluta min bok ville min dotter korrekturläsa den. När hon var klar skrev hon: ”Mamma jag tycker om din bok. Du skriver många kloka saker som kan hjälpa mig och andra en dag.” Jag var överlycklig och tänkte att det var den bästa bekräftelse jag kunde få.

Jag minns när jag sålde mitt första exemplar av boken. Kvinnan som köpte boken bläddrade i den sedan tog hon den till sitt bröst och sade. ”Den måste jag ha”.

 

Skriver du på något nytt nu?

Innan jag började skriva ”Livet är enkelt att leva” har jag skrivit dikter som jag i efterhand förstod hjälpte mig i min process att börja skriva boken. Jag kommer att publicera dessa inom kort. Jag funderar även på att börja skriva en ny bok som ska heta ”Framgång med Novaera”.

 

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Om du verkligen vill skriva en bok gör det och tänk på att det är omöjligt att misslyckas.

 

Varför ska man läsa din bok?

Boken kommer att ge dig verktyg för att du ska kunna slappna av, känna dig trygg och se klarare på det som du har upplevt och det du upplever nu. Sist men inte minst kommer den att ge dig en ovärderlig gåva – kontakt med din livslåga. Den hjälper dig att göra det du vill göra trots skenbara hinder.

 

Vad gör du när du inte skriver?

Skrivande har blivit mitt sätt att uttrycka mina tankar och förmedla kunskap som är till nytta för mig själv och andra. Förutom det älskar jag att dansa, vistas i naturen och utveckla mitt nya företag Novaera.

 

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Min bok är till alla som vill få större förståelse för livets olika aspekter och få perspektiv på sin egen situation samt vill få inspiration och verktyg som hjälper dem att må bra och agera för att förverkliga sina drömmar.

Köp boken här!