Berätta om din bok!
Boken berättar om det svenska säkerhetspolisens arbete, i Sverige och runt om i världen. Bokens huvudpersonen är fd livvakt som heter Stefan Ewertson. Han har arbetat som Polis ca 40 år, av dom åren har han arbetat i Säpo (Säkerhetspolisen) ca 15 år. Han har arbetat som livvakt åt det svenska Kungen och Drottningen under många år. För olika statsministrar, och olika presidenter statsministrar mm runt i världen. Ex i Kungens och Drottningens Statsbesök i Syd-Afrika för att träffa Nelson Mandela. I Cuba med Pierre Schori att träffa Fidel Castro mm. Han har också varit säkerhetsansvarig b.l.a i Atlanta Olympiaden 1996 i USA. I Bosnien under Kosovo kriget för att bilda och bygga upp lokala polisstyrkor där under ett år, och mycket mer. Han berättar hur säkerhetspolisen arbetar. Det här är första gången man har skrivit en sådan här bok i Norden. I boken finns med också en annan Säpo man, som har haft viktiga arbetsuppgifter där. Han heter Peter Jonsson, han har också arbetat som livvakt i Säpo under många år. Dessutom han har varit mentor åt det svenska Kronprinsessan Victoria under ett år, när hon skulle fylla 18 år och komma in i tronföljarens roll i Sverige. Han har också varit det enda utomstående medborgare i USA, som har utbildat FBI agenter för krishantering i FBI Academy. Han har fungerat som FBI sambandsman under många år mellan USA och Sverige. Han har mycket att berätta under sin tid inom Polisen/Säpo. Han har också utbildat sig som krishanterare, och skrivit bok om ämnet. I boken finns autentiska bilder och dokument med, som har aldrig visats tidigare i någon media.
Hur kom boken till?
Jag lärde känna bokens huvudpersonen Stefan Ewertson många år sedan, och vi blev mycket goda vänner. Eftersom han och hans arbetskamrater hade så många intressanta historier. Jag förslog att vi ska skriva en bok om deras arbete i Säpo
Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?
Det var en färdig ide, och boken gjordes via intervjuer med personer i boken.
Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?
Jag tycker om att skriva, har skrivit flera böcker tidigare av olika slag.
Skriver du på något nytt nu?
Ja jag håller på en ny spännande bok som kommer ut början på nästa år
Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?
Många säger att dom ska skriva bok, men sen blir det inget. Du måste lita på dig själv och försöka, om du inte gör det. Så får du aldrig veta hur duktig du är och hur det skulle det bli med din bok.
Varför ska man läsa din bok?
Denna boken handlar det om Polis/livvaktsarbete inom säkerhetspolisen. Dom har arbetat som livvakter för Kungafamiljen och åt många olika statsministrar. Samt träffat världskända personer som ex Nelson Mandela, Fidel Castro, Yasser Arafat mm. Detta är första gången man har skrivit en sådan här bok i hela Norden.
Vad gör du när du inte skriver?
Tränar på gym, rör på mig mycket. Håller på att göra mina första animerade kortfilmer som kommer ut nu på vinter. Är med också i USA i olika filmmanus tävlingar där vinnaren får sin manus lästa av dom största filmregissörer i Hollywood.
Vilka vill du helst ska läsa din bok?
Alla, det finns inga speciella grupper eller olika åldrar. Boken är väldigt speciellt och unik i sitt slag.