Berätta om din bok!
Bokens tema är den klassiska kampen mellan gott och ont, men med nya ingredienser.
Huvudpersonen heter Vilma, en ung tjej vars liv förändras i grunden när hennes bästa kompis dör på ett oförklarligt sätt. Handlingen kretsar sedan kring Vilmas sökande efter sanningen och förklaringen till det som hänt. Om man skall placera den i en genre så skulle det kunna vara
magic realism.

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?
Bokidén föddes för länge sedan och startade faktiskt som en mardröm som bet sig fast och som jag skrev ner. Därefter har den ursprungliga idén tvistats både ett och två varv, så det mest rättvisa är att säga att boken vuxit fram under processen.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?
Jag har alltid skrivit och tycker om att uttrycka mig i skrift. Att skriva är ett bra sätt att bearbeta tankar och idéer, avsett om det sedan blir en bok eller inte. Inspirationen till en ungdomsbok kom från mina barn och min önskan om att paketera ett budskap: att alla kan göra skillnad. Och
det gäller ju alla människor, inte bara ungdomar. Med min bok vill jag dessutom göra skillnad genom att bidra till att flickors rättigheter i världen stärks. När man köper min bok går 50 kr till Svenska FN-förbundets kampanj Flicka.

Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?
Jag berättade inget i början, det var mitt eget projekt. Men sedan jag berättat har jag hittills bara mötts av positiva reaktioner och frågor som ”hur har du hunnit med det”?

Skriver du på något nytt nu?
Nej, inte just nu, men jag har faktiskt en idé som ligger och gror. Och tro det eller ej men den började också som en dröm, dock inte en mardröm!

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?
Bara gör det. Bestäm dig och prioritera tid för det. Gå inte och vänta på inspiration. Det handlar faktiskt mest om disciplin att sätta sig ner och komma igång.

Varför ska man läsa din bok?
Är man i målgruppen (10-14 år) så skall man läsa den för att den är riktigt spännande. Böcker öppnar nya världar. Är man vuxen kan man läsa den på flera plan och förhoppningsvis också ha behållning av den. Och så kan man faktiskt bara köpa den för att man vill bidra till ett välgörande ändamål!

Vad gör du när du inte skriver?
Jag jobbar som marknadsdirektör på Aller media, så jag arbetar ju på det sättet indirekt med det skrivna ordet. Redaktionerna arbetar med våra tidskrifter, och jag är övergripande ansvarig för att de når ut och marknadsförs till alla som vill läsa.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?
Varenda bokslukande 10-14-åring, och kan jag få någon ytterligare att lockas in i böckernas värld är det såklart ännu bättre!

Köp boken här!