Berätta om din bok! Den är fylld av drömmar och äventyr som leder till erfarenheter i en kvinnas liv som får vara med om en oerhörd klassresa för etthundra år sedan.
Den unga Louise blir serverad ett nytt liv som få får uppleva. Dock har många faktiskt klättrat uppför samhällstegen genom årens lopp.Och man ska alltid lyssna på sina drömmar oavsett tidsepok och VÅGA! I alla fall så mognar Louise med tiden och passar som handsken för "det goda livet" som Lizette.
Hur kom boken till?
Jag har alltid haft amerikadrömmar och reste dit själv för första gången som 16 åring. Utöver det har jag alltid varit intresserad av historia och det glada 1920 talet. Allt kändes naturligt för mig att skriva om. Men från mycket tidiga år har jag älskat att skriva. Skrivandet i sig gör mig lyrisk och är som balsam för själen och som mental terapi .
Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?
Stora drag så visste jag hela storyn. Men det är som att få vara med i en film där jag både är observatör, skådespelare och skribent. Det växer fram och jag kommer på idéer hela tiden. Men jag ser inte hela slutet utan på ngt sätt överaska mig själv hela tiden.Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Som jag nämnde tidigare så har skrivandet börjat i många unga år. Det har gett mig så mycket att återspegla tillvaron.När jag gick på college i USA sa flera lärare att : Malin, you were born to write. Jag skriver lättläst och den är ingen konstlade djupa processer. Jag vill vara lycklig som människa och har haft turen att mestadels vara just lycklig oavsett om jag bott i slott eller koja. Men självklart kan det vara en kick att skriva för olika publiker och om olika ämnen.Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?
De flesta av mina vänner var inte ett dugg förvånade. När jag kom ut med min första bok Född hungrig var det som alla verkade tycka att det var naturligt. Men jag vet inte, alla säger inte vad de tycker. Men överlag är de underbara och ger fin feedback.
Skriver du på något nytt nu?

Japp! Jag ligger på sidan 160 på min tredje bok.Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?
Att känna en naturlig drivkraft och tycka att det är kul att skriva. Att inte ha för höga krav eller känna sig mindervärdiga. Alla är inte Shakespear eller Hemingway. Men det finns en plats och nish för oss alla. Titta på Jackie Collins som skrivit om sex och kaxiga kvinnor genom decennier, vilket fått hennes böcker att sälja i 700 miljoner ex. Ha ha

Varför ska man läsa din bok?
Nu är det en bit av mig själv och många gamla drömmar från unga år ligger invävda i denna godisbit. Men dessa drömmar ligger inom många människor och vi kan alla faktiskt satsa mot stjärnorna oavsett tidsepok. Louise blir Lizette är faktiskt som ett enda Champganeglas av flärd, lyx och inspiration.

Vad gör du när du inte skriver?

Jag power walkar med stavar varje dag. Jag jobbar hemifrån och tar hand om min cancersjuke man.Vilka vill du helst ska läsa din bok?
Den är nog "litet tjejig" men riktar sig nog mot en blandad publik samtidigt. Vem vet? Just Du kanske kan få ut något av den!

Köp boken här!