Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

När jag läste böckerna ”Att leva ett liv, inte vinna ett krig”, ”Vem är det som bestämmer i ditt liv” av Anna Kåver och Åsa Nilsonne så blev det en riktig aha-upplevelse för mig. Jag hade önskat att jag hade fått den kunskapen när jag var tonåring. Det hade hjälpt mig igenom många svåra stunder. Jag har därför skrivit om deras budskap i ett lättare format så att det ska kunna gå att ta till sig från nedre tonåren

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Jag vill förändra och hjälpa andra människor till ett bättre liv.

Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?

Jag skrev min första bok 2001, Babysimboken. Det har varit mycket positivt kring att skriva böcker.

Skriver du på något nytt nu?

Jag kommer att påbörja nästa bok under sommaren. Det kommer att bli en bok om att förlora ett barn.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Tro på dig själv och gör det du vill göra!

Varför ska man läsa din bok?

Den innehåller många konkreta tips som både ung och gammal har nytta av oavsett var i livet man befinner sig.Vad gör du när du inte skriver?

Jag är läkare och KBT-terapeut. Dessutom så driver jag en småbarnssimskola. Jag har fött 5 barn och tycker mycket om att resa.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Jag tänker att boken kan göra nytta hos en bred publik. Den främste målgruppen är dock ungdomar. Jag skulle önska att man kunde läsa den redan innan man upplever svårigheter i livet så att man får med sig de viktiga verktygen Acceptans, Medveten Närvaro och Bekräftelse

Köp boken här!