Berätta om din bok!

Madam is Back är en sann berättelse ur livet som handlar om att vilja leva fullt ut. Den utspelar sig under 1900-talet i Danmark och i Västindien. Det är en berättelse ur en passionerad kvinnas liv. Det är en annan tid och livets villkor skiljer sig från idag. Kvinnors villkor skiljer sig från idag. Konstnärinnors villkor skiljer sig från idag. Mödrars villkor skiljer sig från idag. Hur mycket är man villig att sätta på spel för kärleken? För konsten? När skall man våga lämna allt och när ska man våga ge upp? Och har livets skärvor ett värde?

Hur kom boken till?

Jag har under många år samlat på mig en mängd osorterat material om familjen utan något egentligt syfte. Jag tyckte det var synd att bara slänga det och tog därför hand om kartongerna när ingen annan ville. När jag väl fick tid att gå på djupet i alla dagböcker, brev och tidningsartiklar, såg jag berättelsen växa fram. Min fars äventyrliga liv har skildrats på film. Det tilltalar i all sin våghalsighet. Men min mors berättelse är minst lika dramatisk. Den är dessutom än mer intressant ur ett existentiellt perspektiv. Vi har alla läst om de äventyrliga männen men här finns nu chansen att läsa om en kvinna som vågade mer än de flesta.

Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Ja, det var en färdig idé. Det är min mors berättelse. En del av ett liv. Jag har bara förmedlat den. Satt den i ram.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Lust får mig att skriva. Nyfikenhet inspirerar.

Skriver du på något nytt nu?

Ja!

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Nej!

Varför ska man läsa din bok?

Alla som är intresserade av människor bör läsa min bok.

Vad gör du när du inte skriver?

Lever - så fullt ut som jag bara kan!

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Läsande är en passion inte en plikt. Alla som har lust är välkomna att läsa min bok.