Berätta om din bok!

I Mandelkubb eller döden så får vi följa kvinnorna Johanna och Sofia genom deras liv och ur deras perspektiv under nästan hundra år i Sverige. Det är en berättelse om att åldras, om allt som förändras och om allt som inte gör det, om sorg, glädje, kärlek, passion och hat men mest av allt så är det en berättelse om vänskap, en vänskap som varar ända in i döden

Hur kom boken till?

Jag inspirerades till att skriva boken av min gammelmormors generation, under deras livstid så har det skett så genomgripande förändringar i samhället. Det är en generation som i tysthet slitit hårt och byggt upp ett fantastiskt land och som varken krävde eller fick den uppskattning eller omsorg som de förtjänade.

Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Delar av historien var färdig men det mesta växte fram under skrivandets gång.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Fantasin, jag har alltid fantiserat och drömt mig bort. Jag fascineras av människors vardagshistorier, de är allt annat än vardagliga. Jag tycker att varje persons liv förtjänar minst en roman.

Skriver du på något nytt nu?

Ja, jag är i början av arbetet med en roman som utspelar sig i nutid och inspirerats av alla fyrtio plussare som jag träffat kan man säga.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Egentligen bara att se till att göra det.

Varför ska man läsa din bok?

Det ska man nog göra för att känna igen sig i personernas upplevelser och val och kanske för att lära sig att vara lite snäll mot sig själv och ta vara på livet eftersom det passerar så fort.

Vad gör du när du inte skriver?

Jag arbetar som verksamhetsutvecklingschef och umgås med familj och vänner.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Jag vill att alla ska läsa min bok.