Denne bok har jeg dedikert til de mennesker som har vært og de som er fremdeles er en del av livet mitt i dag.  Gjennom mange handlinger og diskusjoner som jeg var involvert i, har mitt utgangspunkt alltid vært at vi mennesker ikke bare er maskiner, men tenkende individer fulle av  sanser og følelser. Det har tatt meg mange år å reflektere over meg selv og verden rundt meg. Det er ikke alltid vi har påvirkningskraft på våre omgivelser, men vi kan alltid forsøke å gjøre verden rundt oss bedre. Forandringer skjer ikke over natten. Allikevel er det noen ganger i livet fullt mulig gjennom en enkelt og dyptgripende handling – en  erfaring som kan være så smertefullt, at alt blir forvandlet over en natt. Det er nesten som om selve  livet har tatt en helomvending. Det kan sees på som krig og fred i oss selv. Alt i oss er også en del av vårt felleskap med andre. Rik eller fattig er uvesentlig.  Våre handlinger og ubalanse, er en del av hverdagen vi lever i. Boken berører flere temaer - lyd, musikk, mat, mennesker, tanker og bilder – rett og slett om vår hverdag. Mange mennesker er slitne, utbrente, triste, travle og ensomme – kjente symptomer som vårt samfunn må håndtere. Jeg har i mange år jobbet med mennesker i hovedfokus. Konflikter vi møter handler om måten vi lever på og påvirkningen av våre omgivelser. Alle ønsker seg det beste i livet og et harmonisk liv – en søking etter et høyere mål og mening. Svarene og løsningene har vi i oss selv. Boka handler om hvordan du kan starte veien til et mer harmonisk liv. Det handler om hvordan vi ser på ting uavhengig av vår sosial status. Mat er en stor del av det hele. Det finnes mange tilbud der ute. Det handler om hvordan du blir definert gjennom maten du spiser. Boken er en arbeidsbok for at du skal kunne reflektere over hvem du er og hva som gjør deg til den du er. Boken hjelper deg på veien til et bedre liv gjennom enkle øvelser for økt fokus og energi samt tips for endring av holdninger, tanker, omgivelser, dagsrytme, mat og drikke. Boken tar for seg glemt kunnskap – enkel, logisk dømmekraft som har gått tapt i dagens samfunn hvor økonomi og politikk styrer sterkest og hvor naturens og menneskets egenmedisin svinner hen.

Hur kom boken till ?

Boka, er en samlingen som har foregått nå over nesten 20 år. Ved mange og lange observasjoner i arbeidslivet, ble jeg inspirert å skrive en arbeidsbok som dette. Hvor mennesker har en mulighet å lære noe som seg selv og sin omgivelse.  Mange betaler tusenvis av kroner for å oppnå en fremgangsrik læring, i privatlivet, arbeidslivet.

At jeg skrev boken, var følgende. Jeg så hvor ofte mange sliter med hverdagen. Mange ble så stresset pga alt for mange informasjoner som er tilgjengelig for oss. Ved lange og dype observasjoner har jeg ganske ofte opplevd et slags tristhet hos mennesker. Mennesker som søker sitt indre ro og ønsker å forandre livet sitt. For eks. gjennom mange tilbudt for å gå ned i vekt, stress reduksjon, helsestudio. Ved en samtale med en god venn, ble jeg stilt foran følgende spørsmål. ” Er det å gå på helsestudio, stress” ?Jeg klarte ikke å svare, men han svarte med følgende. Gym er faktisk stress, roen begynner med at tankene roer seg. Når tankene er på plass vil resten være rent  trivsel. Glede vil komme frem, stress blir til glede. Etter det ble boken født.

Alt som står i boka har jeg faktisk test på meg selv. Det var mange runder før jeg fikk det til, mange skuffelser før jeg klarte å samle tanken fra en  ide til  en bok.

Hur reagerade din omgivning på ditt författerskap: ?

Den ble bra mottatt og noen ble også ganske nysgjerrig. Noen ble også overrasket at jeg har skrevet en bok.

 

Skriver du på något nytt ?

Ja

Varför skal man lese din bok :

Boka er skrevet rett fra livet over mange års erfaring. Det finnes ikke noe bedre en å dele sine erfaringer med andre. Boka er også dedikert mennesker som ikke har råd til å betale dyre kurs. Slik at alle kan ha en mulighet uten å miste kontroll over sin økonomi. En arbeidsbok som man kan ta med seg hvor som helst i verden.

Var gjør jeg når jeg inte skriver ?

Lese bøker og nyter naturen.

Vilka vill du helst skal läsa din bok ?

Boken er enkel og ingen forkunnskap nødvendig. Et åpent sinn og en vilje til å starte på veien til forandring, er alt som kreves. Boken er ment for ditt eget velvære – fra mitt hjerte til ditt.

Boken kan lese av alle, uansett alder.