Berätta om din bok!

Under alla de år jag arbetat i östeuropa har jag samlat på mig många intryck och erfarenheter. När mina vänner har frågat mig hur det är där borta har jag till slut kortat ned svaret till " annorlunda ". Med den här boken vill jag ge en liten inblick hur det kan vara i öst, i detta fallet Ukraina.

Hur kom boken till?

Jag tycker om att skriva. Det är bra och skönt för mig att sätta mig ned, när det passar mig och berätta något. Det borda alla prova på.

Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Från början hade jag tänkt mig en trilogi där nästa projekt kanske kunde handla om några upplevelser i Ryssland. Mina erfarenheter som fast bosatt på Kosteröarna i 15 år är också ett projekt jag grunnar på.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Jag är naturvetare och hämtar kraft och inspiration från naturen. Jag är mycket ute och reser fortfarande. Skog, hav och fjäll. Jakt och fiske är jag näst intill besatt av.

Vad gör du när du inte skriver?

När jag inte skriver är jag helst ute i naturen.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Vem som jag vill helst ska läsa min bok? Alla som vill ha en liten inblick i hur det kan vara att arbeta i östeuropa. Mina barn kanske vill läsa om vad pappa gjorde när han var så mycket utomlands.