Berätta om din bok!

Mental Självstympning är en personlig diktsamling där mörker, ensamhet och offermentalitet är nyckelorden. Samlingen innehåller texter som “Herr John Blund” med utmärkelsen månadens dikt och “Men det är endast mitt hjärta jag kan höra”, ”Ett glas vin” och ”Det här är inte bara ord” m.fl som veckans text på Skrivarsidan.se.

 

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Jag har under de senaste två åren genomgått en svår depression. De tycktes som om jag aldrig skulle kunna gräva mig upp ur hålet jag grävt. Jag ville bara gräva djupare.

Mitt liv stannade. Det var som om jag satt i en glasbubbla och såg hur vänner och familj fortsatte leva sina liv och jag vart lämnad efter. Även mitt roman skrivande vart lidande och jag gav upp.

Istället började jag skriva dikter för att dela med mig det som gnagde på mitt sinne. Varje dikt var som ett rakblad mot handleden.

När jag slutligen trodde jag nått botten, kunde jag plötsligt se ljuset igen. Trots att jag stod omgiven av ett enormt mörker. Kände jag mig plötsligt bättre, något i mig förändrades. Jag trodde genast att det endast var tillfälligt och att de mörka tankarna skulle börja tugga vilken sekund som helst. Det gjorde dom inte. Dom hade slutat, nästan. Då och då viskar de saker i bakhuvudet att det fortfarande finns där och vi alla kan drabbas utav dom. Ändå kände jag mig fri.

Därför bestämde jag mig för att ge ut den här diktsamlingen. Ett avstamp för de senaste två åren. Det är dags att fylla igen den där gropen jag grävt och gå vidare mot större och bättre saker.

 

Skriver du på något nytt nu?

Just nu håller jag på att skriva om en novell från min tidigare novellsamling Mörkerskära till en roman.

 

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Någon som kanske känner igen sig av dom känslor jag beskrivit och känna att dom inte är ensamma. Och att hålla ut. Det går över och det finns hjälp att få i fall det går för långt