Berätta om din bok!

MUMS-boken och metoden handlar om den så viktigt och avgörande livsstilen med fokus på de fyra grundläggande hörnpelarna mat, umgänge, motion och sömn samt hur du skapar nya goda energi- och hälsobringande vanor. Med hjälp av ayurvedan och ett test blir vägledningen mer individuell. Du lär känna dig själv och hur människan och hjärnan fungerar. Du får effektiva verktyg inom de olika MUMS-bitarna samt hur du praktisk lyckas med beteendeförändringar så att de integreras i din livsstil för bestående resultat.

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Jag har länge velat skriva igen men har inte tagit mig tid. Hur gärna man än vill bli fixad så är livsstilen och mitt begrepp MUMS oerhört viktigt. Det är min erfarenhet som också vetenskapen bevisar. Det var det som jag ville skriva om på ett enklet och praktiskt sätt för att hjälpa fler att må bra. Jag har processa länge och idén var färdig innan jag började skriva även om vissa saker växte fram under själva skrivprocessen. Att jag skulle krydda MUMS med ayurveda kom till exempel till när jag precis skulle börja, det gav mig extra inspriation.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Jag blir bland annat inspirerad av frågor, andras intresse och feedback. Det vi själva kan tar vi ofta för givet, men är kanske inte alls självklart för andra. Så det inspirerar mig när andra är intresserade och vill veta mer och när jag märker att jag kan inspirera, påverka och hjälpa andra att växa och utvecklas. När jag kan göra skillnad. Att skriva faller sig förhållandevis lätt för mig men märkligt nog så fungerar människan så att även om vi vill och mår bra av att göra vissa saker så gör vi det inte! Det gäller även skrivandet, jag gillar verkligen att skriva men prioriterar ibland bort det. Nu har jag bestämt att jag ska skriva mer, det mår jag bra av!

Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?

Positivt, uppmuntrande och inspirerande! Många vill gärna själva skriva en bok.

Skriver du på något nytt nu?

Ja, jag har börjat processa om uppföljaren, nästa MUMS-bok.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Vänta inte på att lusten ska komma eller att tiden ska infinna sig! Du behöver helt enkelt ta dig tid och avsätta tid för att skriva då du får vara ifred och kommer in i processen. Man behöver inte resa bort eller avsätta månader i sträck utan till exempel avsätta en dag eller två i veckan. Boka in det i din kalender! Högprioritera!

Även om du vill skriva så kanske inte lusten infinner sig precis när du avsatt tid, börja ändå, så kommer den högst sannolikt. Ta gärna hjälp av andra. Bolla tankar och idéer. Fatta mod och låt några utvalda få läsa ditt arbetsmanus i tidigt stadium och ge dig feedback på att du är “på rätt väg”. Var öppen för förslag även om det är du själv som bestämmer. Senare i processen är det jätte bra att få hjälp med tydlighet, korrektur och eventuell fackgranskning.

Varför ska man läsa din bok?

För att få inspiration. För att öka sin självkännedom och växa som människa. För att få energi och må bra, inifrån och ut. För att få kunskap och lära sig hur man med enkla verktyg kan bli mästare över sitt egna liv.

Vad gör du när du inte skriver?

Jag arbetar med hälsa och utveckling och hjälper människor att växa. Vägledning, föreläsningar och behandlingar. Jag samarbetar också med och förmedlar resor till Rajah Ayurvedic Hospital i Kerala, Indien. Jag driver även ett Hälsohus med flera kompletterande professioner och har ett avtal med Region Skåne för MMS, multimodal smärtrehabilitering.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Alla som vill må bra och få mer energi och är beredda att själva göra något åt saken!