Berätta om din bok!
Lucke är en kille som alla tycker är lite konstig. Alla utom Luckes pappa som tycker att Lucke är precis som vilken liten kille som helst. Fast annorlunda.
Det finns egentligen bara en i klassen som vill vara med Lucke, det är Amanda. Hon tycker att han är helt knäpp, men rolig!

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?
Jag har massor av kompisar som har olika så kallade bokstavsdiagnoser. Både unga och vuxna. Jag ville berätta lite om hur de har det och hur vi andra har det som kanske inte alltid förstår varför de här fantastiska kompisarna gör som de gör.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?
Allt inspirerar! Min brorsa sa en gång att man ska kunna läsa en dagstidning och ta varje artikel för sig och kunna skapa ett bok eller tv-manus av det man läst för att vara författare. Och det kan jag. Hahaha!

Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?
Åh, de har vetat om det sedan jag var liten. Inga nyheter.

Skriver du på något nytt nu?
Jag skriver på fortsättningen om Lucke och Amanda!

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?
Det finns inga ursäkter.  Det kanske blir uselt, men fortsätt skriv. Ha alltid en början och ett slut klart, så bara fyller du det med resten:)

Varför ska man läsa din bok?
Jag tror att man kan le igenkännande, både som den som har diagnos och den som inte har. Och igenkännande är ALLTID bra! Och jag tror att det kan vara skönt för den som är lite ”annorlunda” att mötas med mer förståelse och uppskattning. För många av de här barnen och vuxna med den här typen av diagnoser, är så otroligt roliga att vara med! Så mycket energi, så många kunskaper, så många infall.

Vad gör du när du inte skriver?
Promenerar. Promenerar. Promenerar. Och sedan läser jag resten av tiden!

Vilka vill du helst ska läsa din bok?
Alla. Jag tror egentligen inte att det finns vare sig åldergräns eller andra spärrar för att ha lite sällskap av Lucke och hans liv.

Köp boken här!