Berätta om din bok!

Min bok är en berättelse om mitt eget liv samt några andra kvinnors öden.

Hur kom boken till?

Jag har länge velat skriva om vad jag har gått genom och de olika upplevelserna i mitt liv. När min far gick bort, den 19 april 2020, bestämde jag mig för att bearbeta min sorg genom att skriva. Jag ville bevara min far med de goda minnen jag hade av honom från min uppväxt. Det var motorn för mig att sätta igång med skrivandet.

Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Jag hade idén om att skriva en egen biografi sedan länge, men boken växte och tog sin form när jag väl börja skriva.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Att mina upplevelser och erfarenheter ska ge uppmuntran och styrka till andra människor (framför allt kvinnor) i liknande livssituationer. Att få dem att inte ge upp utan fortsätta kämpa mot sina mål, att tro på sig själva.

Skriver du på något nytt nu?

Ja, min andra bok som är en roman är nästan klar att skicka till bokförlaget.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Sätt igång och skriv! Skriv om det du känner du vill dela med andra eller bara vill spara för dig själv.

Varför ska man läsa din bok?

För att få en bild av hur jag som kvinna kämpat för min existens och rättigheter, i olika kulturer, länder och i olika faser i livet. Att jag, tack vare min målmedvetenhet, har klarat mig som flicka i en kvinnoförtryckande kultur, som politisk aktivist, som ensamkommande flykting… Jag vill berätta om min resa fram till idag hur jag etablerat mig och skaffat mig ett liv som jag drömt om, i frihet.

Vad gör du när du inte skriver?

Jobbar som läkare, läser böcker, ser bra filmer och umgås med familj och vänner

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Alla som är intresserade av eller nyfikna på frågor som rör kampen för frihet och jämställdhet, demokrati, förtryckande kulturer eller religioner, invandring och integration. Eller de som helt enkelt vill följa en kvinnas krokiga väg från Kurdistan till Sverige.